09/07/19 - 21:50h

Ančić: Ako Federer može da igra sa 38 godina, moći će i Novak

 


Mario Ančić gost je na Vimbldonu gde učestvuje na turniru legendi.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

35-godišnji Splićanin je zbog povrede rano završio svoju profesionalnu karijeru

– Pomno sam pratio dosadašnji tok turnira i meni se čini da je Novak u izuzetnoj formi – fokusiran je i spreman. Kada je takva situacija, on je najveći favorit. – rekao je on.

On je pre 17 na Vimbldonu savladao Rodžera Federera sa 3:0 u setovima.

– Činite da se osećam starim – nasmejao se on – Svaki put su ovde lepe uspomene, osećam se kao da se vraćam kući. Kao što svi znate, rano sam se povredio i morao da prekinem karijeru, bavim se finansijama u Njujorku, ali lepo je vratiti se, pogotovo zato što nisam previše u tenisu na dnevnoj osnovi. Poseban je osećaj šetati po ovom kompleksu, gledati juniore, i dalje sam zaljubljen u ovaj sport i mnogo mi znači. Drago mi je i zbog turnira legendi, da vidim ljude koji su mi nekada bili protivnici – Filipusis, Has, Malis…

Protekle nedelje u Novakom timu je bio Goran Ivanišević, dok je dve godine ranije sa srpskim teniserom sarađivao Mario.

– Dobra je ta kombinacija Beograd-Split. Ja sam tu bio prijateljski sa Noletom pre dve godine, bilo je stvarno dobro. Drago mi je što je uzeo Gorana, koji je iskusni lisac, što se i vidi po trenerskim rezultatima – mislim da je napravio veliki uspeh s kim god da je radio, uz to poznaje naš balkanski mentalitet, što je takođe bitno. Za sada sve ide super, Nole mi dobro izgleda. – kazao je i dodao:

– Marjan je već tu dugo, iskusan je, a ponekad je potreban uz to i novi impuls i novi glas. Goran će doneti još jednu dozu ozbiljnosti i profesionalizma – bez obzira na to što svi znamo nejgovu šaljivu stranu, na terenu je profesionalan. Takođe, poseduje i potreban šampionski mentalitet.

Na pitanje koliko još godina Novak može da se tarkmiči, pn je odgovorio:

– Ako Federer ima 38 godina, ne vidim zašto i Nole ne bi mogao? Osim povrede koju je imao kada smo zajedno bili, nije imao niti jednu ozbiljnu povredu, a ta je sada sanirana. Fizički izgleda super, elastičan je i brz, što je potrebno kada se dolazi u kasnije godine. Ima jako sličnu fizionomiju kao Federer kada je reč o kretanju i pokretima – ako bude imao želje i volje, Novak može da traje kao Rodžer.

Mario je u karijeri osvojio tri titule, a najbolji rang mu je bilo sedmo mesto ATP liste. Na grend slemovima najbolji plasman je imao 2004. kada je stigao do polufinala gde je poražen od Endija Rodika.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.