20/07/14 - 11:45h

Ana započinje saradnju sa bivšim trenerom Novaka Đokovića!

 

Srpska teniserka Ana Ivanović u narednom periodu će raditi zajedno sa Dejanom Petrovićem, koji je do sada u karijeri, između ostalih, trenirao i Novaka Đokovića, kao i Jelenu Janković.

Britain Wimbledon Tennis

Anin novi trener Dejan Petrović je 2004. i 2005. godine sarađivao sa Novakom Đokovićem, a u tom periodu se sada najbolji teniser sveta probio u top 100.

Ana je dobila ozbiljnog čoveka u svom timu. Dejan poznaje tenis, prošao je sve tokom karijere, radio je sa velikim imenima, a i sam je bio dobar igrač i u singlu i dublu. Reč je o odličnom strategu koji puno zna o ovom sportu“, rekao je Čedomir Šoškić, menadžer Teniskog saveza Srbije.

Petrović je pored Đokovića i Jankovićeve, radio i kao selektor naše Dejvis kup reprezentacije, a izvesno vreme je bio trener i našeg talentovanog tenisera Nikole Milojevića.

Na zvaničnom sajtu teniserke, objavljeno je da će Petrović privremeno naslediti Nemanju Kontića, sa kojim je saradnja sporazumno raskinuta posle Vimbldona.

Ivanovićeva i Petrović su prethodnih dana trenirali na Majorki, a prvi turnir na kojem će se naći zajedno biće u Stenfordu, koji počinje 28. jula, a zatim slede turniri u Torontu, Sinsinatiju, kao i poslednji Gren slem u sezoni, US open u Njujorku.

Petrović je do nedavno trenirao Džimija Vanga iz Kineskog Tajpeha, a imao je i unosnu ponudu Australijanca Bernarda Tomića, koju je odbio zbog saradnje sa Ivanovićevom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Dejvis Kup, Jelena Janković, Nikola Milojević, Rang Lista, Teniserke, Teniski savez Srbije, Turniri, US Open, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.