06/11/11 - 15:33h

Ana se za rođendan častila titulom u Indoneziji!

 

Ana Ivanović je svoj 24. rođendan rođendan proslavila odbranom titule na poslednjem turniru u sezoni ženskog tenisa, savladavši uz sjajnu igru Anabelu Medinu Gariges sa 6:3, 6:0 u finalu nadmetanja na indonežanskom ostrvu Bali.

Odbranu poslednje titule do koje je stigla u svojoj karijeri, Ana Ivanović je otpočela na maestralan način: prva tri gema osvojila je uz odličnu igru sa osnovne linije, nekoliko savršenih “skraćenih lopti”, a koliko je uživala u ovom finalu svedočio je i poen za vođstvo od 30:15 u trećem gemu, kada se pre smeča na mreži sprska teniserka vidljivo nasmejala, zadovoljna što je naterala suparnicu u potpunu defanzivu.

Tribine pevale “Danas nam je divan dan”

Uoči početka finala na Baliju, nekoliko desetina srpskih navijača su, noseći trobojke, otpevali “Danas nam je divan dan”, na oduševljenje slavljenice.

Meč se nije baš odvijao bez otpora Garigesove, koja je 28. na WTA listi, dve pozicije slabije od dosadašnje Anine. Pet godina starija od svoje suparnice iz Srbije, španska teniserka je to naročito pokazala kada je gubila sa 0:40 u četvrtom gemu, a ipak uspela da spreči novi brejk.

Međutim, prednost koju je Ivanovićeva prethodno izgradila, omogućila joj je da privede prvi set u svoju korist rezultatom 6:3, što je bio samo početak rođendanskog slavlja.

Raznovrsnim udarcima, lukavim rešenjima u nadmetanju sa osnovne linije, a razornim forhendima za koje suparnica nije imala rešenja ma koliko da se trudila, Ana je počela da ruši Anabelinom samopouzdanje iz minuta u minut. Prvi brejk – odmah na startu druge deonice. Drugi brejk – odmah za 3:0. Treći za 5:0 i ovacije sa tribina. A onda i servis za pobedu, “rođendansku titulu” koja će biti sasvim dovoljan razlog za optimizam pred novu sezonu.

Izvor: BlicSport

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.