28/12/14 - 11:24h

Ana: Osećam da sam bolja igračica sada nego što sam bila 2008. kada sam bila broj jedan

 

Srpska teniseka Ana Ivanović u intervjuu za „Australijan tenis magazin” pričala je o planovima za narednu sezonu, ali se i osvrnula na prošlu i govorila o iskustvima iz nje istakavši da joj je donela mnogo radosti.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Ana je kao svoje najbolje izdanje iz protekle sezone izdvojila turnir u Tokiju gde je osvojila titulu bez izgubljenog seta.

“Za mene je najveći rezultat bio taj kada sam osvojila turnir u Tokiju. Imala sam težak žreb, iz kola u kolo sam igrala sa igračicama iz Top 15. Osvojiti titulu bez izgubljenog seta, posebno tu gde nikada nisam imala neke posebne rezultate, učinilo je tu titulu posebno vrednom za mene”, priznaje Ivanovićeva.

Srpkinja je morala da u toklu sezone donese i jednu važnu odluku, jer je prvo prekinula saradnju sa trenerom Nemanjom Kontićem, ali se dolazak Dejana Petrovića u julu na to mesto ispostavio kao pun pogodak.

“Nije bilo lako odlučiti jer smo Nemanja i ja imali uspeha u prvom delu sezone. Oboje smo osećali da je potrebno nešto drugo da me dovede na nivo više. Osetila sam da smo stigli do određene tačke posle koje nije moglo više. Nije bilo dovoljno pobeda nad igračicama iz vrha osim te protiv Serene u Melburnu. S druge strane, Petrović me je odlično pripremao baš za te najbitnije mečeve, pa sam kasnije pobedila i Šarapovu. Kraj sezone na petom mestu je sasvim opravdao moju odluku”, ističe Ana.

Ana Ivanvić je takođe rekla da veruje da je sada na vrhuncu svoje karijere, tako da naredne godine svakako treba od nje očekivati dobre rezultate.

Definitivno osećam da sam bolja igračica sada nego što sam bila 2008. kada sam bila broj jedan, ali i druge devojke su napredovale. Igra strahovito brzo napreduje. Moja igra je sada zrelija, taktički sam potkovanija i imam više varijacija u igri. Poboljšala sam bekhend i sada dobro procenjujem kada treba na mrežu.

Za kraj Ana je, očekivao, osvajanje Roland Garosa istakla kao najbitniji trenutak u karijeri.

“Definitivno, to je onaj momenat kada sam osvojila Rolan Garos i kada sam posle toga postala prva igračica sveta. Sve se desilo u istoj nedelji.”

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.