14/04/13 - 10:20h

Ana Ivanović: Monika Seleš moja inspiracija

 

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je njena inspiracija za bavljenje tenisom bila legendarna Monika Seleš. Ivanovićeva je priznala da je molila svoje roditelje da je vode u tenisku školu pošto je gledala Moniku na televiziji.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

“Ne mogu da se setim njenih mečeva, jer sam bila mala. Ne sećam se baš svih detalja. Međutim, sećam se da sam bila fascinirana kada sam videla Moniku. Izgledalo je tako zabavno i zato sam morala da probam. Kada sam porasla onda sam pratila sve njene mečeve. Sećam se Monikih duela sa Štefi Graf, pogotovo onih na Australijan openu. Volela sam njenu agresivnost na terenu. Čini mi se da je bila uvek fokusirana na meč. Dosta sam naučila od nje, pogotovo to što je bila ljubazna posle meča bez obzira da li je pobedila ili izgubila”, izjavila je Ana i dodala:

“Iako sam veliki fan Selešove uživala sam da pratim mečeve Štefi Graf. Divila sam se njenom forhendu, kao i nekim potezima Andrea Agasija”.

Ana Ivanović je pre nekoliko godina bila i svetski broj 1.

“To me čini veoma ponosnom. Ogromna je čast da budem među tim teniserkama, koje su bile ili su broj jedan. To je nešto što ću se sećati celog života. Danas je jaka konkurencija u ženskom tenisu. Uvek ima 10 igračica koje su u stanju da osvojim Gren slem turnir”, istakla je Ivanovićeva.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Vesti


Komentari: 1

 
ja April 15, 2013 Odgovori

E Ana, daleko si ti od Monike…daaaaaaleeeeekooooooo!!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.