02/07/12 - 10:59h

Vimbldon: Ana Ivanović- bitnije nego ikad (Blog)

 

Ana Ivanović je uspela da se plasira u osminufinala Vimbldona i svi se nadamo da će ostvariti ono što od početka godine visi u vazduhu, da je ova sezona ta u kojoj će Ana prebroditi višegodišnju krizu.

Za tako nešto neophodan joj je ozbiljan rezultat na jednom od velikih takmičenja, a gde ćete veći od Vimbldona. Srpkinja nije prezentovala sve što može u dosadašnjem toku turnira ali je i pored toga stigla dalje nego što su mnogi očekivali. Treba verovati da će prvi reket naše zemlje pružiti svoju najbolju partiju ove godine u današnjem meču, jer samo to je dovoljno da se eliminiše Viktoriju Azarenku. Svakako je Beloruskinja favorit u današnjem duelu, ali ni ona nije baš u najboljoj formi, tako da Ivanovićeva ima ne minimalne šanse da se plasira u četvrtfinale, što bi joj donelo pluralnu benefit. Ta eventualna pobeda bi imala mnogostruki značaj za našu teniserku. Jasno je Ana svima stavila do znanja da žarko želi povratak u sam vrh, i da će učiniti sve što je u njenoj moći da do njega dođe.

Ana Ivanović

Današnjim trijumfom bi preskočila više od jednog stepenika do tog cilja. Uspela bi da bitno poboljša svoje samopouzdanje, što je faktor koji je predugo sputava da prikaže sve što zna na terenu. Dugo nije uspela da savlada igračicu iz top pet, sigurno da joj i ta činjenica stvara dodatnu tenziju, tako da treba očekivati da naša “kraljica” danas istrči na teren motivisanija nego ikada, i da će upravo taj motiv biti pokretačka snaga koja će je voditi do pobede, pobede posle koje će za nju sve biti mnogo lakše. Neće biti presije, samopouzdanje će značajno porasti i ubrzo ćemo ponovo gledati Anu Ivanović iz 2008. godine.

Azarenka je nezanemarljivo kvalitetnija od svih dosadašnjih Aninih protivnica, ali čini se da joj po stilu igre i te kako odgovara. Očekuje se ofanzivan tenis sa obe strane, značajan broj poena će biti završen vinerima. To je igra u kojoj Ana mnogo lakše može iskazati svoj kvalitet, i ako na vreme oslobodi ruku i počne da pogađa kao što ume, neće se Beloruskinja toliko pitati kao što javnost očekuje. Međutim, sve to lepo deluje u teoriji, a kako će to izgledati u praksi, videćemo uskoro…

Sve u svemu, za Anu Ivanović ovaj meč ima veći značaj od same osminefinala Vimbldona, tako da valja očekivati njenu igru shodno tome. Na nama je da budemo svim srcem uz nju i da pokušamo da joj prenesemo deo pozitivne energije ako je to moguće…..

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Grend Slem, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.