12/01/12 - 20:11h

Ana: Hocu ponovo u top 10!

 

Indonezijski časopis Tatler uradio je intervju sa osvajačicom Rolan garosa iz 2008 godine nakon turnira u Baliju, sa Anom Ivanovic. Ana je otvorila srce u ovom intervjuu i otvoreno govorila o prošlosti, a i o budućnosti.

Na pitanje vezano za njenu trenutnu forum u poredjenju sa vremenom kada je osvojila Rolan garos i sezone koja je iza nje, Ana je odgovorila:

“Malo je teško kada to rade. Kada su me pitali kada ću ponovo da igram kao tada, rekla sam verovatno nikada. To je zbog toga što mi napredujemo, stičemo više iskustva, i menjamo se. Mislim da je moj stil igre sada malo drugačiji nego onda. Stvari se menjaju, i sve što želite je da budete bolji i da napredujete.

Bilo je uspona i padova. Poslednjih par meseci su, doduše, bili malo stabilniji, i stvarno sam imala utisak da se isplaćuje sav trud koji ulažem. Servis mi se dosta popravio, i to mi je dalo više samopouzdanja.”


Ana Ivanović, Rolan Garos 2008


Ukratko je spomenula i svoj novi tim, trenera i kondicionog trenera, sa kojima kako sama kaže polako napreduje.

“Sada uz sebe imam jako dobar tim. Imamo iste ciljeve. Za sledeću sezonu smo postavili visoke ciljeve, i svi verujemo da bi mogla da ih ostvarim. Hoću da uđem u prvih 10, da učestvujem na šampionatu u Istanbulu, i da dobijem još jednu priliku da osvojim Grend Slemove”.

Upravo kad je spomenula Grend Slem turnir, upitali su je da li ju je promenila upravo ta slava nakon takvog uspeha i da li joj nedostaje privatnost koju je imala ranije.

“Mislim da me uspeh nije promenio. To morate da pitate ljude oko mene, koji me dugo poznaju. Rekla sam svojoj porodici i prijateljima: ‘ako počnem da se ponašam čudno, trgnite me iz toga.

Izgubite jedan deo privatnosti. Ranije sam sa tim imala dosta problema, pošto sam vrlo zatvorena osoba. Želim da za sebe zadržim određene stvari. Ali naviknete se na to, i naučite kako da prihvatite.”

Novinar ju je naravno upitao i za zemljaka, Novaka Đokovića, kako je ona videla sezonu u kojoj je naš teniser bio više nego dominantan na teniskim terenima.

“Neverovatno je to šta je on uradio ove godine. Volela bih da ja to mogu, ali on je drugačiji. Nas dvoje se dugo poznajemo. Moj tata je išao u školu sa njegovim stricem, i slučajno su se sreli na planini. Mi smo tada imali po četiri godine, a nekoliko godina kasnije smo oboje igrali tenis.”

Za kraj je dala i savet novinaru koji je uradio ovaj intervju, a čini nam se i ostalim sportistima.

“Važno je da uživate, i da ne prihvatate stvari previše ozbiljno. Najbolje stvari se dešavaju kada ste opušteni”.

Nadamo se da će Ana biti kako ona kaže “opuštena” na Australian Openu i da će nakon njega biti zadovoljna svojim učešćem na prvom Grend Slemu u 2012 u godini.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.