19/05/21 - 22:17h

Amerikanci ubeđeni: Cicipas i Zverev prvi dolaze do grend slema

 

Nekadašnji američki teniseri Džim Kurijer i Endi Rodik pričali su mladim teniserima.


Source: Getty Images Europe

Njih dvojica prognozirali su koji član “Next” generacije ima najviše šansi da prvi stigne do grend slema.

– Za mene, Cicipas je najstandardniji igrač i ima igru na svim podlogama odu toj grupi mladih igrača. Može da igra na mreži, sa osnovne linije, na šljaci, traci, betonu, u dvorani, na polju, na Mesecu. Otudam mu dajem šanse za pobedu jer zaista mislim da može da uzme grend slem. Medvedev sigurno neće osvojiti Rolan Garos, a Rubljov neće uzeti Vimbldon. To je moje mišljenje. – rekao je Kurijer.

S druge strane, Endi Rodik veće šanse daje Zverevu.

– Vidim da je Kurijer uz Cicipasa, ali nisam ga video da se dokazao na travi. Možda na betonu, ipak su za mene Medvedev i Zverev ispred njega na toj podlozi. Nema dileme da je Cicipas dobar na šljaci, ima zaista sjajnu paletu mogućnosti. Nismo uz Medvedeva jer se muči. Najviše što od njega gledamo u poslednja dva meseca je da gura kameru od sebe i dere se na terenu! Zaboravljamo da je bio duboko na slemovima, uzeo je ATP Tur finale prošle godine. Servira sjajno, ne brinete za njegov mentalitet u tim momentima. – rekao je Rodik i dodao:

– Nemoguće mi je da zamislim da do kraja karijere Zverev ne uspe. Ima neke mentalne demone, pomalo ožiljaka sa tog prošlog US Opena. To ‘šta ako’ mu je verovatno još negde u glavi, ali je teško zamisliti da ne uspe. Dajem mu veću prednost u odnosu na Cicipasa. Ipak, svi mi samo nagađamo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Endi Rodik, Stefanos Cicipas, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.