10/04/15 - 14:50h

Ameli Morezmo očekuje prvo dete!

 

Bivša francuska teniserka i dvostruka Gren slem šampionka Ameli Morezmo objavila je putem društvenih mreža radosnu vest za sve njene obožavaoce. Francuskinja je obelodanila da ovog leta očekuje prvo dete.

Endi Ameli

Morezmo je dva puta u svojoj bogatoj teniskoj karijeri podizala pehar na Gren slem takmičenjima, i to 2006. godine, kada je najbolja bila u Melburnu, a potom i nekoliko meseci kasnije, na najprestižnijem teniskom turniru na svetu, Vimbldonu.

Pored ostalog, Ameli Morezmo je držala i čelnu poziciju na WTA listi ukupno 39 nedelja i tako postala prva Francuskinja kojoj je to pošlo za rukom u Open eri, još od sedamdesetih godina prošlog veka.

Francuskinja je 1999. godine objavila da je lezbejka po seksualnom opredeljenju, trenutno radi kao trener trećeg tenisera sveta, Škotlanđanina Endija Mareja, a obavlja i funkciju selektorke Fed kup reprezentacije Francuske.

Radosnu vest o tome da će po prvi put postati majka, Ameli Morezmo je objavila putem Tvitera.

Beba stiže u avgustu. Trudna sam. Jako sam srećna“, poručila je bivša broj jedan.

Ostaje da se vidi kako će novonastala situacija uticati na njenu saradnju sa Škotom, a treba imati u vidu da Marej već neko vreme testira i bivšeg švedskog tenisera Jonasa Bjorkmana, a sve u nameri da ga pridoda svom stručnom štabu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ameli Morezmo, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.