22/06/23 - 11:08h

Alkaraz: Neću biti u stanju da kopiram Novakovo kretanje na travi

 

Drugi teniser sveta Karlos Alkaraz ove nedelje se takmiči na ATP turniru u Kvinsu.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je u prvom mešu nakon preokreta savladao Artura Rinderneha.

– Tačno je da je kretanje na travi veoma komplikovano. Uvek je potrebno dobro prilagoditi se i posvetiti mnogo vremena tom kretanju pre turnira. Zasad se krećem dobro, ali potrebno mi je još sati na terenu da bih se u potpunosti adaptira na travu. Zadovoljan sam kako treniram i kako se krećem. – rekao je on i nastavio:

– Prvi meč je uvek težak, i razmišljao sam o tome da mi treba što više sati na terenu. Sad kad sam pobedio, dobro je što sam toliko vremena proveo na terenu.

Otkrio je da pokušava da kopira kretanje Rodžera Federera i Endija Mareja.

– Na travi igrač mora dobro da se kreće, nastojim da kopiram najbolje. Gledam snimke Federera i Marija, koji se najbolje kreću. Neću ni da pričam o Đokoviću, koji se kliza kao da je trava šljaka, ali to neću biti u stanju da iskopiram. Totalno je drugačija trava u odnosu na šljaku, nema dugih razmena, i Rinderkneš je dosta izlazio na mrežu, pa fizički nije tako zahtevno. Želim da steknem što više iskustva na ovoj podlozi, igrao sam tek dva turnira, ne računajući juniore naravno. Uživam u igranju na travi, Federer je igrao elegantno na travi, divno je kada se izlazi na mrežu i igraju voleji, mogu da se naprave sjajni udarci, drop šotovi…

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.