26/06/23 - 10:40h

Alkaraz: Imam mnogo samopouzdanja pred Vimbldon

 

Španski teniser Karlos Alkaraz u nedelju je došao do titule na turniru u Kvinsu.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je u finalu savladao Aleksa De Minora.

Ovo mu je prva titula na travi, a zahvaljujući njoj ponovo je prvi teniser sveta.

– Biće ovo uspomena za ceo život, moj prvi trofej na travi. Bilo je teško finale, veoma vetrovito i morali smo da se prilagodimo. Kada sam spasao brejk lopte na 3:4 u prvom setu, znao sam da ću imati svoju šansu. – rekao je Alkaraz i nastavio:

– Imam mnogo samopouzdanja pred Vimbldon sada. Završio sam nedelju igrajući na visokom nivou i osećam se kao jedan od favorita za titulu na Vimbldonu. Ipak, moram da steknem još iskustva na travi – iako sam osvojio trofej, odigrao sam samo 11 mečeva na travi u karijeri. Ovde sam dobio sjajne igrače, tako da sebe smatram jednim od onih koji mogu da osvoje Vimbldon.

Karlos je zbog desne noge tokom meča zatražio medicinski tajm-aut.

– Nije to bio problem odranije, već tokom finala. Mislim da je to normalno, svi igrači imaju probleme tokom godine. Ništa ozbiljno, u nedelji pred Vimbldon ćemo raditi na tome da budem sto posto. Nisam zabrinut.

Titulu na Vimbldonu brani Novak Đoković koji je slavio prethodna četiri puta.

– Video sam statistiku da je Novak dobio više mečeva na Vimbldonu od preostalih igrača iz top 20 zajedno. Šta da kažem u vezi s time? Novak je glavni favorit da osvoji Vimbldon, to je očigledno, ali probaću da igram na ovom nivou kako bih imao šansu da ga pobedim. Mnogo igrača dolazi sa mnogo samopouzdanja, Bublik je pobedio u Haleu… Ako budem igrao kao ove nedelje, imaću šanse, ali ne menja se da je Novak glavni favorit.

Zatim je dobio pitanje koje glasi: “Novak nije uvek bio najpopularniji igrač u Engleskoj, ali publika izgleda tebe mnogo voli. Misliš li da publika može da ti pomogne?”, na šta je on odgovorio:

– Nadam se. Osetio sam ljubav ljudi od prvog dana, biće mi važno da istu tu energiju osetim na Vimbldonu. Video sam i da Đoković nije od 2013. godine izgubio na Centralnom stadionu, kada je izgubio od Endija (Marija). To je ludo, ali nadam se da ću imati podršku publike, kako bih imao šansu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.