13/09/22 - 12:04h

“Alkaraz ima potencijal da bude jedan od najboljih svih vremena”

 

Dok se i dalje vodi polemika oko toga ko je od članova “Velike trojke” GOAT u svetu tenisa, stižu neki novi klinci koji bi u budućnosti tako mogli da se nazivaju.


Trener Karlosa Alkaraza, Huan Karlos Ferero, smatra da je njegov pulen jedan od momaka koji bi u budućnosti mogli da se nazivaju jednim od najboljih svih vremena.

– Kada je stigao na Akademiju, imao je 15 godina, bio je kao špageti mršav. Uložili smo mnogo rada u njegovo telo. Imao je brze ruke i noge, ali nije imao mišiće. Već sam mu rekao da je na 60 odsto svog potencijala. Ima još mnogo toga da poboljša. On to zna, nastavljamo da radimo. To što je prvi na svetu ne znači da više nema šta da se trenira. Morate da nastavite da radite kako biste osvajali turnire. Podsećaću ga na to. – rekao je Španac.

On je u nedelju osvojio svoj prvi grend slem, a ima 19 godina.

– Moj cilj je da on bude na visokom nivou. Sada će svi biti motivisani da ga pobede. Ne znam koliko slemova može da osvoji u budućnosti, ali mislim da ima potencijal da bude jedan od najboljih ikada. Pokušaćemo. – zaključio je Ferero.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Huan Karlos Ferero, Karlos Alkaraz, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.