20/02/24 - 17:31h

Alkaras: Siner je trenutno najbolji

 

Španac Karlos Alkaras ove nedelje se takmiči na ATP turnira u Rio de Žaneiru.


Foto: Getty Images AsiaPac

Njegov protivnik na startu turnira je Tjago Monteiro.

– Igrao sam protiv njega, sada već davne 2021. Izgubio sam, ali poznajem njegovu igru. Gledao sam ga mnogo puta. Znam da je vrhunski igrač i sigurno je da ima dodatnu motivaciju da igra ovde u Brazilu, Riju, pred svojom publikom. Biće to težak meč, izazovan, moram da budem spreman za borbu, da dam 100 odsto, pokažem najbolji tenis. Probaću da nametnem svoj stil i plasiram se dalje. – rekao je drugi reket sveta.

Veruje da je u dobroj formi.

– Dobro sam udarao lopticu. Mislim da sam u dobroj formi. Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama, na brejk loptama, teškim trenucima. Moram bolje da se nosim s tim. Mislim da je to najvažnija stvar koju moram da popravim.

On je govorio i o Janiku Sineru.

– Mislim da je sjajno za tenis što ima dosta igrača koji mogu da osvojegGrend slemove i velike turnire. Još bolje ako je to Janik. Zadovoljan sam kako igra, mislim da je zasluženo tu gde jeste. Vredan je radnik, ne čudi me što pobeđuje. Izbeći ću poređenja sa njim, ali ću pokušati da to vidim na pozitivan način da moram da radim 100 odsto svaki dan ako želim da dostignem njegov nivo, jer mislim da je trenutno najbolji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.