21/06/24 - 14:59h

Alkaras nezadovoljan novim pravilom: Nikad nisam video tako nešto

 

Španski teniser Karlos Alkaras izrazio je nezadovoljstvo povodom novog pravila koje ATP ove nedelje testira.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novo pravilo primenjuje se na turniru u Haleu i kvinsu. Prema njemu, vreme od 25 sekundi između poena počinje da se odbrojava čim se završi poen, a ne kada sudija kaže rezultat.

– Mislim da je to nešto loše za igrače. Završim poen na mreži i nemam vremena ni da tražim lopte… Ne govorim o tome da odem po peškir, da uzmem malo vremena, ne, osećam da nemam vremena ni da tražim lopte. To je ludo – imam vremena samo da tražim dve lopte, i nemam vremena da tapkam (pre servisa). Nikada nisam video tako nešto u tenisu. Ako igraš dugačak poen ili si završio poen na mreži, treba ti mreže da odeš po peškir, da odradiš rutinu… U mom slučaju da tražim lopte od dečaka, da se koncentrišem, da tapkam loptu i da odserviram najbolje što mogu. Danas sam osećao da sam sve vreme u žurbi, da nemam vremena da tapkam loptu i da odradim svoju rutinu. To je loše za igrače. – rekao je on.

Alkaras je u Kvinsu, gde je branio trofej, takmičenje završio u osmini finala. Zbog toga će izgubiti 450, te će ga Novak Đoković zameniti na drugom mestu ATP liste.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.