29/06/24 - 10:56h

ALKARAS: Na 100% sam, svakog dana se osećam sve bolje!

 

Branilac titule samouveren pred Vimbldom.


Foto: Getty Images AsiaPac

U ponedeljak počinju mečevi prvog kola 137. edicije najslavnijeg teniskog turnira. Titulu brani Karlos Alkaras, koji se prošle godine u nezaboravnom finalu skinuo krunu Novaku Đokoviću. I srpski as će se takmičiti uprkos nedavnoj operaciji, ali sa manjim ambicijama u odnosu na mladog Španca.

Karlos Alkaras je prethodnih meseci napokon vratio svoju prepoznatljivu formu, osvojio je Rolan Garos i ponovo je onaj stari. Ako je pre 12 meseci bio bez pritiska jer je sve vreme Đoković bio favorit, danas je on u toj ulozi. Brani titulu, svi ga proglašavaju za glavnog pretendenta jer najveći rivali nisu u top formi. Novak je tek pred žreb odlučio da igra, Janik Siner nema nijedan uspeh na travi.

– Došao sam da uradim isto što i prošle godine. Fenomenalan je osećaj ponovo biti na Vimbldonu, pogotovo za mene kao šampiona i branioca, ali se trudim da ne razmišljam mnogo o tome. Moram dobro da se skoncentrišem na svakom treningu i da se oslobodim emocija kao i razmišljanja o seriji koju sam imao prošle godine. Osećam se kao da nikada nisam imao nikakvu povredu, mogu slobodno da igram i da dostignem 100 odsto. Mnogo sam radio kako bih to postigao. Mnogo mi je bilo teško tokom sezone na šljaci ali sada sam potpuno slobodan u pokretima – govori Karlitos.

Na Kvinsu je bio eliminisan u četvrtfinalu od Britanca Džeka Drejpera.

– Od tada se spremam za ponedeljak i prvi meč. U međuvremenu sam imao jake sparinge protiv Dimitrova i Vavrinke, sada sa Kobolijem. Već sam 100 odsto a svakog dana se osećam sve bolje – kaže Alkaras.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Karlos Alkaraz, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.