13/02/24 - 11:51h

Alkaras: I dalje sanjam Novakovih 24!

 

Alkaras o prioritetima.


Foto: Getty Images AsiaPac

Nije završio prošlu, nije ni započeo ovu sezonu kako je želeo. Od osvajanja Vimbldona, odnosno potonjeg finala Sinsinatija, mladi Španac je daleko od svog maksimuma.

Na Australijan openu stigao je do četvrtfinala, gde ga je zaustavio Aleksander Zverev. Međutim, Karlitos tvrdi da mu niz slabijih rezultata nije poremetio samopouzdanje.

Igra mi je na dobrom nivou, dobro sam i trenirao, fizički sam na vrlo visokom nivou. Oduvek sam bio veoma ambiciozan, želim da osvojim sve, to me motiviše da guram. Mislim da sam najviše napredovao u detaljima – ishrana, odmor, te stvari koje su mi možda ranije nedostajale, što je i logično s obzirom na moje godine. Te male stvari kako bih izbegao povrede.

Upitan o ambicijama za nastavak sezone, Alkaras je rekao da i dalje razmišlja o Đokovićevom rekordu.

Đoković i Siner su trenutno glavni rivali, za mene i za sve druge. Tu je Zverev, koji ima pozitivan skor sa mnom, ali Đoković i Siner su na vrhu. I dalje mislim o Noletovih 24 (slema) – volim da sam ambiciozan, da sanjam velike snove, a videćemo dokle ću dogurati: da li do pet, možda ostanem na dva, ali neminovno mislim o tome.

Španac se nalazi u Buenos Ajresu, gde će braniti titulu na turniru iz Serije 250. U prvom kolu je slobodan, a onda ga ček pobednik meča Variljas-Karabelji. Projektovani rival u četvrtfinalu mu je naš Laslo Đere.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Alkaraz, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.