18/12/23 - 14:27h

Alkaras bez Ferera u Melburnu – hendikep ili prednost? (Video)

 

Karlos Alkaras neće imati podršku svog trenera u Melburnu.


Source: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Na prvom grend slemu sezone, najbolji španski teniser biće lišen pomoći svog trenera, Huana Karlosa Ferera. Šampion Rolan Garosa 2003, nekada svetski broj jedan, neće putovati u Australiju jer je nedavno operisao koleno, i treba mu oporaak.

Procene lekara su da će se Ferero priključiti Alkarasu tek početkom marta u Indijan Velsu, na prvom mastersu nove sezone, gde Španac brani titulu. Alkaras je već odlučio ko će mu asistirati uzmesto Ferera. Biće to Samuel Lopes, trener Pabla Karenja Buste. Lopes je svojevremeno bio i Fererov trener, a radio je sa Alkarasom kada je letos osvojio Kvins. Nije jasno da li nastavlja saradnju sa Karenjom koji je dugo bio povređen ili je ovo privremeno rešenje.

Na prvi pogled, reklo bi se da je odsustvo Ferera hendikep za Karlitosa. Međutim, da li je zaista tako?

Gostujući nedavno u našem Podcastu, proslavljeni srpski trener, Bogdan Obradović, rekao je da Ferero nije sposoban da pomogne Alkarasu u najvažnijim stvarima.

-Pamtim vrlo dobro kakav je igrač bio Ferero, i mogu da, kao trener profesionalac, projektujem za koliko je on stvari sposoban da prenese Alkarasu. Jednostavno ne može da probije određene slabosti kod svog igrača. Radi se o potrošnji na terenu i podršci tokom meča. Stručni štab mu iznosi previše energije, videli smo svi puno puta kako Novak smiruje svoj stručni štab u pojedinim momentima, kada oseti da to treba. E, to je ono što nedostaje Alkarasu, odnosno Fereru. To je užasno važno u vrhunskom tenisu, da se spusti lopta kada treba – rekao je Obradović.

PODCAST "Šta smo gledali, a šta ćemo gledati?" Gost - Bogdan Obradović

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Huan Karlos Ferero, Karlos Alkaraz, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.