24/02/14 - 22:45h

Ališia Blek Tornado – kada dobijete ime zbog marketinga

 

Više nije nikakvo iznenađenje da roditelji preko dece žele da ostvare sopstvene životne ciljeve. Postoje slučajevi kada su roditelji spremni da decu od malih nogu forsiraju da što više treniraju, da se ponašaju u skladu sa njihovim očekivanjima ili da, recimo, udaraju lopticu levom rukom iako su dešnjaci (Rafael Nadal). Međutim, neka deca su “predodređena” da privuku pažnju. I to imenom. Najsvežiji primer za to je mlada američka teniserka Ališia Blek Tornado.

Alisia Blek Tornado

Gajal Blek, majka ove petnaestogodišnje teniserke, u izjavi za američke medije rekla je da je ćerki dala ovo neobično ime iz marketinških razloga, kako bi imala što više šansi za uspeh u svetu profesionalnog tenisa. Zanimljivo je da su Tornado Ališia i njena sestra Hjuriken Tajra (12 godina) ćerke Silvestera Bleka, koji je nekada nastupao za Dejvis kup tim Jamajke, a koji je sada profesionalni teniski trener.

Ališia Blek Tornado je uspela da se domogne finala juniorskog US Opena, gde je poražena od mlade Hrvatice Ane Konjuh, a prema rečima njenog oca, ona i njena sestra neće biti samo naslednice sestara Vilijams, već Tornado i Hjuriken Blek! Zanimljivo je da otac ima diplomu iz oblasti marketinga. Silvester Blek kaže da su deca ranije bila predmet šala u školi, ali da su se sada svi uverili da čitava priča oko njihovih imena ima smisla.

Ališia Blek Tornado sa sestrom Tajrom Blek Hjuriken

Mlada Tornado, koja trenutno zauzima 21. mesto na juniorskoj ITF listi, ovaj neobični nadimak dobila je zbog teniskog talenta koji je rano pokazala. Ona će krot nekoliko časova odmeriti snage sa našom Bojanom Jovanovski u okviru WTA turnira u Akapulku.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bojana Jovanovski, US Open, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.