14/06/15 - 15:18h

Aleksandra se pridružila Srpkinjama u glavnom žrebu Birmingema!

 


Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb WTA turnira u Birmingemu! Srpkinja je u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisala Amerikanku Nikol Gibs sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7(4:7), 6:3, nakon dva sata i jednog minuta tenisa. Aleksandra će se u glavnom žrebu turnira u Velikoj Britaniji pridružiti Ani Ivanović, Jeleni Janković i Bojani Jovanovski.

A. Krunić666
N. Gibs473
Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Čitav susret obilovao je brejkovima, tačnije videli smo 21 oduzet servis na ovom meču! Naša igračica je od toga napravila 12 brejkova, dok je Amerikanki pripalo 9 gemova u kojima je servirala naša Aleksandra Krunić.

Bolje je meč počela Aleksandra, jer je napravila brejk već u prvom gemu. Međutim, nakon njene prednsoti od 2:1, počeli u brejkovi, koji su trajali od četrvtog do devetog gema. Teniserke su razmenjivale servise, a na kraju je pobednicu seta odlučio onaj prvi, jer je upravo za jedan brejk prednosti Srpkinja bila bolja i slavila sa 6:4 u ovom delu igre.

U drugom setu igralo se maksimalnih dvanaest gemova, pre taj-brejka, a samo dva nisu bili brejkovi! Teniserke su očajno servirale, u petom gemu svoj servis je sačuvala Amerikanka, dok je u osmom to učinila Krunićeva. U taj-brejku smo videli svega četiri mini-brejka, što je malo za ovakav meč, ali se bolje snašla Nikol Gibs i slavila sa 7:4, za konačnih 7:6 u ovom setu.

Treći set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, a to je trajalo sve do petog gema, što je svakako bilo osveženje za publiku u Birmingemu. Prva je servis protivnici oduzela Aleksadnra Krunić, ali je potom dozvolila ribrejk za 3:3. amerikanka kao da se umorila, te ju je u anstavku meča Srpkinja “slomila” i sa još dva brejka, u sedmom i konačno u devetog gemu, postavila konačnih 6:3.

Aleksandra Krunić će se u glavnom žrebu turnira u Velikoj Britaniji pridružiti Ani Ivanović, Jeleni Janković i Bojani Jovanovski.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.