10/11/15 - 11:08h

Aleks Koreča: Najteži protivnik kojeg Novak može da ima jeste Rafa u dobrom stanju

 


Nekada drugi teniser planete, Aleks Koreča, smatra da će Rafael Nadal biti pravi i jedini konkurent Novaku Đokoviću u sledećej sezoni, te da Španac može biti kandidat za osvajanje Gren slem titula u 2016. godini.

Novak Djokovic i Rafael Nadal

Novak Djokovic i Rafael Nadal

“Kada ne igraš neko vreme, normalno je da izgubiš ritam i da se uvuče sumnja. Ali kada je spreman, on je i dalje najjači na Turu – razumem da Novak trenutno igra na neverovatnom nivou, ali najteži protivnik kojeg Novak može da ima jeste Rafa u dobrom stanju. Verujem da će on biti spreman da ponovo osvaja Gren slemove u 2016. godini“, istakao je čovek koji je dva puta osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu.

Aleks Koreča ističe da se govori o lošoj sezoni Rafaela Nadala, ali da je i pored toga on peti igrač sveta.

“Govori se da Rafa nije imao dobru sezonu, a on je uprkos svim problemima peti na svetu. To znači da će mu se vratiti samopouzdanje kada bude zdrav i kada počne da pobeđuje“, kaže ovaj 41-godišnji Španac.

Iza Rafaela Nadala je izuzetno teška godina, nekada najbolji igrač planete osvojio je svega tri titule, rano je bivao eliminisan sa mnogih velikih turnira, a tek pred kraj sezone počeo je bolje da igra, Sam Rafa je istakao da veruje da će sledeća godina biti ona prava, a ako bude zdrav sve je moguće.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.