09/06/23 - 20:51h

“Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže”

 

Španac Karlos Alkaraz poražen je od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novak je bio bolji rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

– Postojala je velika tenzija zbog meča. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta – dobre i teške razmene, drop šotovi, sprintevi… Kombinacija mnogo faktora, ali glavna je tenzija koju sam osećao u prva dva seta. – rekao je Alkaraz.

U drugom delu meča Španac je imao problema sa grčevima.

– Prvo sam osetio grč u ruci, a na početku trećeg seta u svakom delu tela, ne samo u nogama. Bilo mi je teško da se krećem u trećem setu, u četvrtom sam imao malu šansu, ali bilo je teško.

Još malo je govorio o nervozi koju je osećao.

– Nije lako igrati s Novakom, legendom našeg sporta. Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže. Polufinale slema, nervoza je svakako tu, a još više kada se igra s Novakom. Nadam se da će sledeći put biti drugačije, ali nervoza će sigurno i tada biti prisutna.

Da li je i ranije imao ovakvih problema:

– Imao sam grčeve u prošlosti, ali nikada ne ovoliko. Mogu da dam i primer. Protiv Stefanosa Cicipsa na US Openu 2021. godine sam imao grčeve, ali ne na ovom nivou. Naučio sam iz tog meča, naučiću i iz ovog. Bilo bi mi veoma žao da sam predao jer sam u polufinalu grend slema, znate. Bilo bi mi baš teško da sam predao meč. U četvrtom setu sam mislio da imam 1% šanse da ga osvojim, imao sam čak i one brejk-lopte. Ali, nastavio sam da igram i na umu mi je bio samo četvrti set, ne predaja..

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.