02/05/21 - 14:02h

“Ako fizički bude u redu, Federer ima šanse da osvoji titulu na Vimbldonu”

 

Pol Anakon pojasnio je zašto se Rodžer Federer još uvek, i u 39. godini života, profesionalno bavi tenisom.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Anakon je bio trener švajcarskog tenisera od 2010. do 2013. godine.

– On ima impresivnu perspektivu, zna šta je zaista važno, poznaje sebe dobro i svestan je šta ga uzbuđuje. Njemu nedostaje taj mentalni zamor što je za osobu koja je tako dugo delo elite, nešto normalno. Voli tenis iznad svega, igru, ali i sve što ide uz to. Uživa u putovanjima po svetu sa svojom porodicom, da upoznaje druge ljude i kulture. On je jedan od najtalentovanijih sportista u istoriji, i genije je na mentalnom nivou. Ima 39 i i dalje se bori za najvažnije stvari. – rekao je on.

Federer je potvrdio da će se takmiči na Rolan Garos, a Anakon veruje da Švajcarac tamo može da igra dobro.

– Očigledno je da on može da igra dobro i na šljaci. Ono što je uradio 2019. u Parizu bilo je sjajno i da nije bilo Nadala, osvojio bi sigurno više titula na Rolan Garosu. Čak i danas, iskreno verujem da samo Novak, Rafa i možda Tim, zavisno od raspoloženja, su igrači koje je Federeru teško da ih pobedi. Što se tiče ostalih, teško da mogu da budu bolji od Federera. – kazo je Pol i dodao:

– I dalje mislim da je on treći ili četvrti najbolji igrač na svetu na šljaci, čak i u ovim godinama. Očigledno mu je cilj da dođe na Vimbldon u top formi, ali neće odustati od dobrog rezultata u Parizu i ako mu se žreb otvori, sve je moguće. Mislim da je Cicipas sada veći favorit od Tima. Što se tiče Federera, on je na travi zver. Ako bude fizički u redu i u mogućnosti da se lako kreće, mislim da ima šanse da osvoji titulu u Londonu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Pol Anakon, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.