22/06/21 - 12:33h

“Ako bude imao jako dobru prvu nedelju, Federer može da bude opasan na Vimbldonu”

 

Bivši španski teniser Aleks Koreča govorio je o Rodžeru Federeru i njegovom povratku na teren.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Federer je zbog povrede 13 meseci bio van terena. Tutnirima se vratio ove godine u martu.

Na turniru u Haleu prošle sedmice Švajcarac je poražen u drugom kolu, a nakon meča rekao je da se osećao lošije kako je susret odmicao.

– Mene je više brinuo govor njegovog tela. Njegov stav nije bio loš, ali videlo se da brine. A Rodžer to obično ne pokazuje. Pokazao je da, iako je najtalentovaniji igrač, ponekad brine kao i svi ostali. – rekao je Koreča i nastavio:

– Brine me samo u kakvom je stanju njegovo koleno, jer je normalno da se i dalje ne kreće najbolje. Verovatno mu je potrebno vreme. Hoće li biti dovoljno spreman za Vimbldon? Pa, verovatno mu treba izuzetno dobra prva sedmica, kako bi ušao u ritam i kako bi mogao dobro da odigra drugu. Ako u tome uspe, mogao bi da bude veoma opasan. Međutim, mnogi igrači mogu da mu naprave problem, a do sada su to mogla samo dvojica ili trojica.

Za nešto više od mesec dana Federer će napuniti 40 godina.

– Teško je vraćati se kada imate toliko godina. Sve što on uradi u nastavku je poklon za njega i za sve ljubitelje tenisa. Mi možemo da mu kažemo da ćemo ga podržati u onome što radi, jer nam je do sada dao toliko toga. On će odlučiti kada je vreme da stane. Ako vidi da postoji mogućnost da se vrati vrhunskom nivou, nastaviće. Ako misli da ne može da osvoji više nijedan slem, mislim da će stati.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleks Koreča, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.