09/06/19 - 19:40h

“Ako bih želeo da izgubim od nekog, to bi bilo od Tima”

 


Španac Rafael Nadal se nakon pobede nad Dominiko Timom u finalu Rolan Garosa rekao da je Austrijanac velika inspiracija i primer da se vredan rad isplati.


Source: Julian Finney/Getty Images Europe

Nadal je slavio nakon tri sata igre sa 3:1 u setovima.

– Dominik, veoma mi je žao što si danas poražen, naročito zbog toga što si ti velika inspiracija i jedan od najboljih primera na ATP da se vredan rad isplati, a sve to radiš uz ogroman osmeh na licu. Hvala ti zbog toga što si velika inspiracija i meni, ali i mnogoj deci širom sveta i znam da je veoma teško izgubiti u finalu. Ako bih mogao da biram da od nekoga izgubim, to bi bio ti zato što to zaslužujueš. Samo nastavi, u budućnosti ćeš sigurno doći do ovog trofeja. Takođe, želeo bih da se zahvalim svima na Rolan Garosu – osoblju, sudijama, i protivnicima – ovo je zaista najbolji turnir na svetu. – rekao je Španac.

On je pobedom na Rolan Garosu postao prvi igrač planete koji je osvojio 12 titula na jednom grend slemu.

– Zahvalnost dugujem svojoj porodici i svom timu – do skoro nismo ni znali da li ću uopšte biti na ovom turniru, ali sam zahvaljujući podršci u teškim trenucima uspeo. Želim da se zahvalim i Njegovom veličanstvu kralju, koji je došao da me podrži na ovom susretu. Ne mogu da opišem emocije koje osećam dok držim ovaj trofej po 12. put. Nadam se da ću se vratiti i sledeće godine.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.