12/01/16 - 04:59h

AGONIJA: Jelena ponovo poklonila pobedu!

 


Srpska teniserka Jelena Janković zaustavljena je u drugom kolu WTA turnira u Sidneju. Italijanka Sara Erani slavila je sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 7:6 (10:8), posle dva sata i 33 minuta iscrpne borbe. Jelena je u oba seta servirala za set, u drugom vodila sa 5:1, ali je još jednom poklonila pobedu protivnici.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic


Jankovićeva je u prvom kolu savladala Koko Vandeveg sa 6:3, 6:4, ostvarivši prvu pobedu u novoj sezoni. Sara Erani je na otvaranju Sidneja bila bolja od Suarez Navaro. U duelu 19. i 21. teniserke sveta, slavila je bolje plasirana.

Nešto teže je Jelena osvajala svoj servis gemove od protivnice, ali je uspela da održi korak sa Italijankom i napravi brejk pri rezultatu 4:4. Simptomatično, Srpkinja nije uspela da materijalizuje dobru igru u devetom gemu i osvoji set. Erani je lako vratila brejk i ostala u setu, koji je na kraju i osvojila pobedom od 7:3 u taj-brejku.

Obe teniserke su igrali dobro samo na momente u prvom, da bi Jankovićeva potpuno dominirala tokom drugog seta. Odmah je brejknula za 2:0, ali umalo da ponovo ekspresno izgubi značajnu prednost. Ipak, uspela je da se izvuče posle 0:40 i materijalizuje brejk za prednost od 3:0. Još jedan brejk doneo je Srpkinji vođstvo od 5:1 uz servis za izjednačenje. U tom trenutku Jelena je imala čak 25 vinera više od rivalke. Međutim, tada kreće agonija.

Potpuno dotučeno delovila je Sara Erani u tim trenucima, u toj meri da se činilo kako neće imati šta da traži ni u trećem setu.

Ipak, do trećeg seta nije došlo. Erani, uz obilatu Jeleninu pomoć, uspeva da vrati oba brejka i posle četiri maratonska gema izjednači na 5:5, iako je Jankovićeva imala četiri set lopte. Gunđala je vidno nervozna naša teniserka, uz povremene verbalne sukobe sa Italijankom koja se često služila prljavim trikovima u stilu svojih zemljaka iz fudbalske reprezentacije, nije mogla da sakrije nervozu koja ju je ponovo koštala poraza u meču u kojem joj se protivnica nudila na turniru.

I treći servis gem za redom Jelena gubi na razliku. Erani je servirala za meč, ali je Jelena uspela da prekine crnu seriju i ponovo uvede set u taj-brejk.

Neiznuđene greške dovele su Jelenu na rub poraza. Erani je vodila 6:4 i servirala, ali je Srpkinja uspela da spasi obe meč lopte. Ponovo su menjane strane, a Jelena je prokomentarisala ka publici: “Da osvojim dva poena, ne znam kako”.

Iako na ivici snage, Jankovićeva je osvojila sledeći, povela sa 7:6, potom i 8:7, ali je i šest set lopti bilo nedovoljno. Italijanka je očigledno bila u boljem fizikom stanju i završila taj – brejk drugog seta sa 10:8

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.