03/06/17 - 11:40h

Agasi otkriva: Sin me nagovorio da prihvatim Novakov u ponudu!

 


Bivši američki teniser i novi trener Novaka Đokovića, Andre Agasi, otkrio je da u početku nije želeo da se upustio u avanturu sa srpskim igračem, i da ga je na takvu odluku nagovorio sin.


zimbio.com

Ističe prva nedelja Rolan Garosa, i prva nedelja zvanične saradnje Novaka Đokovića sa Andreom Agasijem. Za početak, Amerikanac kaže da je fasciniran brzinom kojom Novak uči. Međutim, kao što je i najavljeno, Andre neće biti uz srpskog asa do kraja turnira, već će zbog privatnih obaveza napustiti “Bulonjsku šumu” u nedelju.

[ad name=”tenis-clanak”]

Moj prvi cilj je da što bolje upoznam Novaka, da ga što bolje pripremim za ovo kratko vreme koliko sarađujem sa njim, da ga razumem kako bismo sklopili sve kockice za njega na terenu.

Važan deo njegovog posla je da pred mečeve daje taktičke savete svom pulenu.

Ja sam veoma detaljna osoba i dajem vrlo jasne i direktne savete u zavisnosti od toga sa kim igra. Prvo morate da razumete gde se oseća najkomfornije šta najverovatnije može da očekuje od protivnika i kako da savete primeni. Fokusiran sam na strategiju i plan igre i Novak to mora da oseti. Dam mu jednu, dve ili tri stvari na koje posebno da obrati pažnju – pojasnio je Agasi.

Na samom početku saradnje, osmostruki grend slem šampion ističe zapažanje da Đoković impresivno brzo uči.

Možete mnogo da vidite nekome u očima. Učim kako razmišlja, učim šta mu je važno, koje informacije su mu potrebne, koje ima a nisu idealne za njega. Pokušavate da razumete nekoga i pomognete mu. Šokiran sam koliko brzo uči.

Nije tajna da Agasi nije “na prvu” prihvatio Noletov poziv.

Radim to jer želim da pomognem ovom momku, ne prihvatam to kao posao ili platu. Zaista sam posvećen tome da opet dostigne svoj najbolji nivo. Koliko je ostvarivo da budem sa njim na turnirima? Variraće jer imam mnogo obaveza, ali dobra vest je da što ni ne mislim da mu je neophodno da stalno budem uz njega. Već ćemo to ustanoviti, biću tu kada mu je potrebno.

Sin mi je govorio ‘Tata, treba da prihvatiš’ i rekao sam mu ‘Džejden, nemoj, ne mogu to da radim, nije to nešto što mogu da prihvatim tek tako’ na šta mi je odgovorio ‘Ali možda ćeš uživati u tome – otkrio je Andre.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andre Agasi, Novak Djoković, Rolan Garos, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]