19/06/17 - 12:38h

Agasi: Mrzeo sam tenis…

 


Dvanaest godina nakon što se povukao iz profesionalnog tenisa, legendarni Amerikanac se saradnjom sa Novakom Đokovićem po prvi put latio i trenerskog posla. U intervjuu za italijanski Skaj, Agasi je otkrio u kakvim okolnostima je tenis postao prioritetni deo njegovog života, ali i o obećanju koje je dao srpskom asu.


Twitter

Sedmostruki grend slem šampion govorio je o ličnom odnosu sa tenisom, koji je bio “pun ljubavi i mržnje”.

[ad name=”tenis-clanak”]

Kao dete sam počeo da se osećam loše u sebi jer sam video šta tenis čini mojoj porodici. Osetio sam se odbačenim, jer sam morao da napustim dom kako bih uspeo. Mrzeo sam tenis dokle god nisam preuzeo kontrolu nad svojim životombio je iskren Agasi.

Ambicioznost njegovog oca išla je do krajnjih granica.

Kod kuće smo imali jednostavno pravilo – ustaneš, igraš tenis, pa onda pereš zube. Tim redom. Škola nije bila prioritetna, tenis je bio najbrži način da se ostvari “američki san”. Otac je bio matematičar koji je tenis video kao geometriju. Dok je ležao u krevetu, na plafonu je zamišljao šemu koja predstavlja tenis. Ništa drugo sem tenisa nije dolazilo u obzir – kazao je legendarni američki igrač.

Na odlazak sa 13 godina u akademiju Nika Bolitijerija Andre je bio “primoran”.

Bio sam ljut na sve. Međutim, bilo je pravila, ali nije bilo starijih koji bi nas kontrolisali. Bili smo tinejdžeri koji su odrastali jedni uz drugerekao je Agasi.

Zimbio

O svojoj saradnji sa Novakom Đokovićem Agasi je rekao:

Novak je najvelikodušnija osoba koju sam ikada upoznao. Zaslužuje mnogo više u tenisu i garantovao sam mu da ću učiniti sve da mu pomognem da to ostvari. Čime će to rezultovati u budućnosti, u ovom trenutku ne možemo znatirekao je Andre Agasi, i još jednom potvrdio da je saradnju sa srpskim teniserom započeo iz zadovoljstva, bez novčane naknade.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andre Agasi, Novak Djoković, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]