27/10/24 - 10:49h

Olga Danilović osvojila drugu WTA titulu!

 

WTA trofej nakon šest godina!


O. Danilović66
K. Dolihajd31

Nakon titule na čelendžeru u Kataloniji, Olga Danilović je bila nezaustavljiva i na WTA turniru u Gvangdžouu! Srpkinja je osvojila svoju drugu WTA titulu u karijeri, šest godina nakon prve! U finalu je rutinski savladala Kerolajn Dolihajd iz SAD sa 6:3, 6:1, za svega 63 minuta.

Olga je prvu WTA titulu osvojila još kao 18-godišnjakinja u Moskvi, a pre dve godine je poslednji put igrala finale, u Lozani.

Sjajan niz pobeda, Danilovićevoj podebljava renking karijere i dovedi je 52. mesto WTA rang liste.

Olga je meč završila sa 24 vinera i 19 neiznuđenih grešaka. Bila je superiorna od početka do kraja, a postojale su dve raskrsnice u meču na kojima je moglo da postane neizvesnije, ali Danilovićeva nije dozvolila.

Prvo, na 4:3 u prvom setu, kada je Dolihajd imala dve brejk lopte, a Olga ih spasla – prvo sjajnim pasingom, a onda i servisom drugu. Zatim, na početku drugog seta je Danilovićeva pretrpela brejk, ali ostala je mirna i dominirala je do kraja. Ove uspesi i napredak na listi znači da će Olga najverovatnije bez kvalifikacija u glavni žreb Australijan opena.

Na putu do titule, redom su padale Andrejeva, Pari, Savangkaev, Sinjijakova i na kraju Dolehajd. WTA turnir u Guangždouu se igrao za nagradni fond od 267.082 dolara.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olga Danilović, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.