23/10/24 - 10:57h

Medvedev čekirao kartu za Torino

 

Rus obezbedio učešće na Završnom Mastersu.


Foto: Getty Images AsiaPac

Iako ove nedelje ne igra nijedan turnir zbog blaže povrede ramena, Danil Medvedev je spletom drugih rezultata obezbedio plasman na Završni Masters koji se krajem narednog meseca igra u Torinu. Pre njega, karte su čekirali Siner, Zverev i Alkaras.

Ruski teniser nije blistao ove sezone, beležio je slabije rezultate nego prošle godine, ali opet dovoljno dobre da se nađe među osam najboljih.

Ostala su još četiri mesta, i kako stvari stoje, vodiće se neizvesna bitka do poslednjeg trenutka.

Delovalo je da je Novak Đoković blizu još jednog učešća, nakon Šangaja je bio šesti u lajv renkingu, ali je onda otkazao učešće na Mastersu u Parizu i time otvorio pitanje da li uopšte želi da zaigra u Torinu, jer razlog otkazivanja još uvek nije poznat široj javnosti.

Đoković (3.910 poena) u ovom trenutku ima povoljnu situaciju kada je u pitanju ATP trka, čiji poredak odlučuje o plasmanu na takmičenje velike osmorke. Osim pomenutih asova koji su već izvadili vizu za Torino, ispred njega je samo Tejlor Fric. Iza su Kasper Rud (3.845 poena – igra u Bazelu), Andrej Rubljov (3.670 – Bazel), Aleks de Minor (3.405 – Beč), Tomi Pol (3.135 – Beč), Grigor Dimitrov (3.100 – Beč), Stefanos Cicipas (2.925 – Bazel).

Turniri u Beču i Bazelu su tek počeli, tako da je izvesno da će biti nekih promena do ponedeljka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Danil Medvedev, Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.