20/10/24 - 16:20h

Pol preko Dimitrova do titule u Stokholmu!

 

Amerikanac slavi treću titulu ove godine.


Foto: Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Nastavlja se fantastična sezona Tomija Pola. Nakon Dalasa i Kvinsa, Amerikanac je osvojio treću ATP titulu ove godine, a ukupno četvrtu u karijeri. U finalu Stokholma, neočekivano lako je porazio Grigora Dimitrova – 6:4, 6:3, za sat i 25 minuta igre.

Pol će napredovati za jednu poziciju na rang listi i tako ponoviti renking karijere – 12. mesto.

U prvom setu viđeno je pet brejkova, Amerikanac je već u drugom gemu oduzeo servis rivalu, a od sedmog do sesetog viđena su četiri uzastopna brejka što je išlo na ruku Polu.

Drugi set bio je mnogo manje zanimljiv, a ključan je bio osmi gem kada je Pol iskoristio treću brejk loptu u tom delu meča.

Tomi Pol je ujedno prestigao Dimitrova na 10. mestu takozvanog “lajv renkinga”, odnosno trke za osam najboljih u sezoni koji stiču pravo učešća na Završnom Mastersu u Torinu. Time je na neki način pomogao igračima koji još nisu sigurni za Torino, među kojima je i šestoplasirani Đoković koji ima 3.910 bodova, iza kojeg su Rud (3.845), Rubljov (3.620), De Minor (3.355). Pol sada ima 3.135 na toj listi.

Pol bi sada trebalo da se pojavi i na turniru u Beču iz serije 500, gde se očekuje učešće i Dimitrova i De Minora, dok u Bazelu, turniru iz iste kategorije, igraju Rud i Rubljov. Titulom na nekom od tih turnira Novaka mogu da prestignu samo Rubljov i Rud, ali De Minor, Pol i Dimitrov mogu ozbiljno da mu se približe pred Maters u Parizu i još neke manje odlučujuće ovosezonske turnire.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Štokholmu, Tomi Pol, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.