18/10/24 - 11:32h

Nikada siromašniji Junajted kup, ne igra ni Srbija!

 

Očekivao se dodatni iskorak jako atraktivnog takmičenja, međutim…


Ako pogledamo reprezentacije koje će od 27. decembra do 5. januara učestvovati u trećoj ediciji Junajted kupa u Pertu i Sidneju, pomislićemo da nas i ovoga puta čeka spektakl u nadmetanju najboljih tenisera i teniserki sveta.

Međutim, za razliku od prošlog izdanja, nedostajaće najbolji igrači sveta. Na listi od 16 učesnika nema ni selekcije Srbije. Za Junajted kup prijavljeni su SAD, Poljska, Grčka, Italija, Kina, Nemačka, Kazahstan, Velika Britanija, Kanada, Češka, Francuska, Australija, Brazil, Španija, Norveška i Švajcarska. Još dve selekcije će biti poznate za oko mesec dana, a žreb će biti održan u ponedeljak.

Osim Đokovića, neće igrati ni Karlos Alkaras, Janik Siner i Danil Medvedev, svi oni su izabrali drugačiji način pripreme za prvi grend slem u sezoni, Australijan open.

Podsetimo da je Junajted kup unapređena verzija takmičenja koja se nekada zvalo ATP kup, ranije i Hopman kup.

Ekipe će biti podeljene u šest grupa po tri. Najbolje idu u četvrtfinale. Format takmičenja je po jedan singl u muškoj i ženskoj konkurenciji pa miks dubl, dakle za uspeh je neophodno imati vrhunski kvalitet u obe kategorije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Junajted kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.