17/10/24 - 23:24h

Epska borba i novi Novakov poraz od Sinera

 

Đoković nije uspeo da se plasira u finale “Slema Kraljeva”.


N. Đoković374
J. Siner666

Foto: Getty Images AsiaPac

Turnir u Rijadu je egzibicionog karaktera samo na papiru. Na terenu, Novak Đoković i Janik Siner borili su se kao da je finale grend slema. Fantastičan meč završen je pobedom Italijana 6:2, 6:7 (0), 6:4, nakon dva sata i 27 minuta tenisa.

Janik će u finalu igrati sa Alkarasom, koji je kasnije savladao Nadala 6:3, 6:3.

Rutinski je prvi teniser sveta dobio prvi set, ali je već početkom drugog Novak stabilizovao igru sa osnovne linije. Nije bilo brejkova, ali je Đoković izdomonirao u 13. gemu, dobio ga sa 7:0 i uveo duel u treći set.

Novak je između drugog i trećeg seta dobio masažu desne ruke, da bi potom odmah morao da se suočava i sa brejk loptom.

Odigrao je dobar volej kod prve, ali je kod naredne, do koje je Siner došao impresivnim forhend vinerom, poklekao. Forhend je završio u mreži, pa je i Siner došao do brejka na startu odlučujućeg perioda. Smušeno je Siner započeo gem u kom je servirao za potvrdu brejka. Nakon užasnog drop-šota, Novak je došao do dve brejk lopte. Prvu je Siner spasao asom, ali je potom napravio neiznuđenu grešku, čime je i rezultat bio vraćen na početak.

Viđen je i maratonski peti gem, u kojem je Novak spasao četiri brejk lopte, da bi potom i sam, u narednom, imao dve ogromne šanse za brejk. Kazna je stigla u sedmom gemu, u kojem je Siner iskoristio prvu od dve vezane brejk šanse i tako zakoračio ka trijumfu. Ipak, Novak je pokazao kakva je klasa, odigrao je nekoliko nestvarnih poena, naročito defanzivno, tokom igre na razliku, pa je i novi ribrejk bio neminovan.

Nažalost, Siner je novi brejk napravio u sledećem gemu, potom bio siguran u svom, te naposletku ostvario i četvrti trijumf u nizu protiv Novaka.

Novak Djokovic vs Jannik Sinner INTENSE Match Highlights | Six Kings Slam 2024

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Novak Đoković, Slem šest Kraljeva, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.