03/10/24 - 11:07h

Đoković pred start u Šangaju: Želim da ovde osvojim 100. titulu!

 

Đoković je na pres konferenciji delovao ambiciozno i determinisano!


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Đoković će prvi turnir nakon US opena odigrati na Mastersu u Šangaju. Pet godina nije igrao u Kini, i od kada je stigao ističe da mu je nedostajala ova zemlja i njeni ljudi. Na turniru će učestvovati svi igrači iz vrha svetskog tenisa, ali, može se reći da je Srbin imao dosta sreće pri žrebu.

Đoković je u prvom kolu slobodan, a onda čeka pobednika duela Mikelsen-Bu (subota).

Na zvaničnoj pres konferenciji, najbolji sportista svih vremena najavio je da upravo u Šangaju želi jubilarnu, 100. titulu.

– Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri. Uvek sam imao mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove. Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde.

Prokomentarisao je i stanje terena…

-Teren je i dalje prilično brz, baš smo juče pričali kako je jedno vreme tendencija bila da se usporavaju a sada je ponovo da se ubrzavaju. US open je bio mnogo brži nego prethodnih godina. To mi je i razumljivo jer je tamo mnogo mečeva, igraju se u pet setova i ponekad to iskomplikuje dnevni program koji se mnogo oduži. Meni to ne smeta, mada više volim kada se to radi postepeno nego naglo kao u Njujorku – zaključio je četvrti nosilac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters, Masters u Šangaju, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.