01/09/24 - 11:56h

Novak tek četvrti u lajv renkingu, a moguć je i dalji pad!

 

Posledice rane eliminacije Novaka Đokovića najdrastičnije su na ATP rang listi.


Foto: Getty Images North America

Iznenađujući poraz Novaka Đokovića od Aleksa Popirina u 3. kolu US open neće proći bez posledica na status našeg igrača na ATP rang listi.

Započeo je poslednji grend slem sezone kao drugi na svetu, ali će nakon njega pasti najmanje na četvrto mesto. Ništa čudno, ako znamo da je branio titulu osvojenu prošle godine, odnosno 2.000 bodova. Rana eliminacija znači i gubitak 1.900 poena.

U “lajv renkingu” Đoković je trenutno četvrti na rang listi. Najviše bi mogao da profitira Zverev, koji je prestigao i Novaka i Alkarasa (ispao u 2. kolu), pa je sada svetski broj 2. Nemac će u osmini finala biti veliki favorit protiv Brendona Nakašime.

Đoković je četvrti, ispred Medvedeva i Rubljova. Međutim, i to bi moglo da se promeni. Đoković bi mogao na šesto mesto da padne, ali su šanse za to male. Dva ruska igrača bi mogla da ga prestignu samo ako Medvedev stigne do polufinala, a Rubljov osvoji turnir.

Ni učešće na Završnom Mastersu nije toliko izvesno – projekcije kažu da je neophodno 6.145 bodova za učešće. Siner je na 7.100, čime je mesto osigurao, a sve bliži su i Karlos Alkaras (6.010) i Aleksander Zverev (5.815).

Medvedev je na 4.120, Rud na 3.785, a Rubljov na 3.480. Đoković je tek na sedmom mestu sa 3.260 bodova. Iza njega je samo De Minor sa 3.005. Ni malo bezazlene pretnje nisu ni Dimitrov, Pol i Fric.

Iako je završio sezonu bez grend slem trofeja prvi put od 2017, najbolji igrač svih vremena pamtiće je po najboljem, jer je dosanjao poslednji nedosanjan san – zlato na Olimpijskim igrama.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Grend Slem, Novak Đoković, Rang Lista, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.