16/08/24 - 15:15h

Pilić: Znao sam da će Novak osvojiti zlato, poznajem ga bolje nego iko

 

Sve je znao unapred…


Paris 2024 Olympics, Olympic Tennis Event, Novak Djokovic (SRB) (Photo: Corinne Dubreuil)

Slavni teniski trener Nikola Pilić rekao je da je očekivao da Novak Đoković uzme zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvat je radio sa Novakom u Minhenu na svojoj akademiji tokom Srbinovih tinejdžerskih dana. Kako smatra, bio je jedan od retkih koji je očekivao pobedu u finalu nad Karlosom Alkarazom.

– Neki srpski novinari su me intervjuisali pre finala i ja sam bio jedan od retkih koji je rekao da Novak ima dobre šanse da osvoji zlato. Naravno, pod uslovom da nađe svoj ritam i igra u šestoj brzini. Niko to nije rekao unapred. Većina je smatrala da će to biti formalnost za Alkaraza. Pogotovo jer je Đoković tako ubedljivo izgubio od njega u finalu Vimbldona. Poznajem Novaka bolje nego iko. Zato sam verovao da ima dobru šansu. Njegov stav u finalu je bio fenomenalan jer je znao da mu je to poslednja prilika – rekao je Pilić za nemački sajt tennismagazin.de.

Novinar je pitao Pilića da li je Novak operisan, s obzirom na to da je, kako tvrdi, operacija izazvala mnogo kontroverze jer se Srbin brzo oporavio. Pilić, naravno, nema dilemu.

– Da, sigurno je da je bilo operacije. Imao je veliki problem na Rolan Garosu. Na primer, moglo je da se vidi da mu je jedna noga slabija od druge. Na sreću, sve vreme je imao pored sebe lekare kojima je verovao. Kada je uradio tu intervenciju, koleno je bilo mnogo bolje. Bio je nešto sporiji nego inače, ali bez te male operacije ne bi mogao da igra. Novak je na oporavku i jačanju te noge radio od jutra do noći da bi ponovo bio spreman. Zato sam srećan što je osvojio zlatnu medalju – zaključio je Pilić.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.