01/08/24 - 20:21h

Novak jači od Cicipasa i povrede za polufinale Olimpijskih igara!

 

Četvrto polufinale na Olimpijskim igrama za Novaka!


N. Đoković67
S. Cicipas36

Source: Getty Images AsiaPac

Novak Đoković slavio je u meču četvrtfinala olimpijskog turnira pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom posle dva sata igre rezultatom 6:3, 7:6 (3).

Bio je siguran u prvom setu. U četvrtom gemu oduzeo je servis Cicipasu, jedinom brejk loptom u ovom delu susreta i tu set prelomio u svoju korist.

Nije se, nažalost, nastavilo u ustom ritmu. Tokom jednom poena u drugom setu okliznuo se i napravio bolnu grimasu. U pitanuu je baš koleno koje je nedavno zbog povrede morao da operiše.

Usledio je pad u igri. Pretrpeo je dva brejka i bio u zaostatku od 0:4. Morao je da je popije lek protiv bolova i nivo igre je počeo da se podiže, međutim i dalje je Đoković delovao zabrinuto. Uspeo je ipak u petom gemu da vrati jedan servis. Imao je potom Grk brejk šanse u narednom koji koji je bio prilično dramatičan, ali se ipak završio u Novakovu korist. U devetom gemu najpre je spasio tri set lopte rivala, nakon čega je vratio još jedan brejk. Set je završen taj-brejkom u kojem je Novak pokazao svoju mentalnu snagu, ostao pribran i prvom meč loptim izborio pobedu.

Nijedan teniser u istoriji sem njega nije četiri puta bio polufinalista Olimpijskih igara.

U polufinalu Đoković će se sastati sa Italijanom Lorencom Muzetijm.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Olimpijske igre, Pariz 2024, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.