12/07/24 - 09:22h

Ni titula ne vraća ATP tron: Novak drugi ili treći nakon Vimbldona

 

Mnogo važnije od toga je potera za osmim Vimbldonom.


Foto: Getty Images AsiaPac

Malo ko je verovao da će Novak Đoković uopšte moći da se na vreme oporavi i zaigra na Vimbldonu, a evo, srpski teniser stigao je do polufinala, gde će danas ukrstiti rekete sa Lorencom Muzetijem.

Ali, čak ni u slučaju osvajanja osme titule na Vimbldonu, po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, Đoković neće povratiti prvo mesto na ATP rang listi.

S obzirom da brani finale od prošle godine, srpski as ne može preskočiti prvoplasiranog Sinera, što znači da će biti drugi ili treći nakon turnira, zavisno od svog, ali i od učinka Karlosa Alkarasa, koji je takođe stigao do polufinala.

Taj rasplet je bitan i zbog pozicioniranja pred olimpijski turnir u Parizu, jer će se nosioci postaviti po završetku Vimbldona. Zbog žreba, nije baš svejedno da li će Nole biti drugi ili treći.

Đoković će posle Vimbldona biti drugi u svim kombinacijama osim ako danas izgubi od Lorenca Muzetija a Karlos Alkaras osvoji titulu. U tom slučaju bi ga Španac pretekao.

Ukoliko Srbin bude bio treći nosilac mogao bi da igra protiv Janika Sinera i Karlosa Alkarasa u polufinalu i finalu. Mogao bi da igra protiv njih dvojice u završnici i ako bude drugi kosturaš, ali su šanse za 50 odsto manje. Tada bi četvroplasirani, a to može biti samo Aleksander Zverev, takođe bio projektovan za polufinale. Danil Medvedev je trenutno petoplasirani ali bi i on mogao da završi takmičenje u Londonu na broju tri.

Izvesno je da će prvi nosilac biti Janik Siner, uprkos ispadanju u četvrtfinalu na londonskoj travi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.