06/07/24 - 22:11h

VIMBLDON: Rune protiv Đokovića u osmini finala, dalje prošao i Fric

 

Danac Holger Rune naredni je protivnik Novaku Đokoviću na Vimbldonu.


Foto: Getty Images North America

On je u meču trećeg kola posle zaostatka od dva seta napravio preokret i savladao francuskog kvalifikanta Kventina Aljisa rezultatom 1:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (4), 6:1.

Favorit u ovom duelu bio je neprepoznatljiv u prvom setu. Pretrepeo je dva brejka, te je Aljis brzo set priveo kraju u svoju korist.

Probudio se Rune u drugom setu. Imoa je dve brejk/set lopte, ali ih nije realizovao, pa je set završen produžetkom u kojem je Kvetin prvom set loptom došao do 2:0.

U trećem gemu trećeg seta Danac je konačno uspeo da dođe do prvog brejka u meču. Servirao je sigurno do kraja seta i smanjio prednost protivnika na 2:1.

Meč je zbog kiše prekinut tokom četvrtog seta i premešten na teren broj 1 koji ima rasklopivi krov. Set je prošao bez set lopti sa obe strane, pa je i on završen u taj-brejku koji je ovoga puta pripao Runeu.

Ovim izjednačenjem srušio je Rune otpor tivala i tako sprečio iznenačenje. Dva puta u petom setu oduzeo mu je servis i sigurno meč priveo kraju.

Holger i Novak sastaće se u ponedeljak.

U osminu finala se plasirao i Tejlor Fric.

Amerikanac je savladao Alehandra Tabilja rezultatom 7:6 (3), 6:3, 7:5, a naredni rival biće mu Aleksandar Zverev.

Pobede u trećem kolu zabeležili su i Lorenco Muzeti (koji je bio bolji od Franciska Komesana), i Artur Fis (koji je savladao Romana Safijulina).

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Holger Rune, Novak Đoković, Tejlor Fric, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.