26/06/24 - 10:55h

Dobar znak: Novak dobio Tijafoa u sparing setu

 

Sve je više indicija da ćemo gledati Đokovića na Vimbldonu.


Novak Đoković se od nedelje nalazi u Londonu, trenira na travi i traži odgovor od svog tela – da li je spreman za Vimbldon?

“Iza zatvorenih vrata”, na jednom od vimbldonskih terena, u utorak je odigrao i sparing set sa Frensisom Tijafoom, i dobio ga u taj-brejku, uprkos tome što je gubio 5:2. Osvojio je poslednjih pet poena i slavio 7:5.

Zanimljivo, i prošle godine je sparingovao sa istim protivnikom pred treći grend slem sezone, a tada ga je dobio u super taj-brejku trećeg seta.

Srpski teniser ima “fore” do petka da donese odluku da li će nastupiti ili ne. Pomenutog dana je na programu žreb, a prvo kolo, u slučaju da učestvuje, Novak bi igrao u ponedeljak ili utorak.

Po tradiciji Vimbldona, turnir na Centralnom terenu otvara branilac titule, a to je Karlos Alkaras. Španac će biti treći nosilac ukoliko Đoković bude igrao, tako da ukoliko njih dvojica budu u istoj polovini, i Nole će u ponedeljak na teren. Ukoliko bude suprotno, ako Španac upadne u polovinu žreba sa Janikom Sinerom, onda će sedmostruki šampion na teren u utorak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.