26/05/24 - 16:01h

Novak: Sramotno je da kažem kolika su mi očekivanja

 

Srpski teniser obratio se prvi put novinarima u Parizu.


Source: Getty Images AsiaPac

Prvi reket sveta Novak Đoković održao je konferenciju za medije na Rolan Garosu, na kojem že startovati u utorak protiv domaćeg tenisera Pjera Iga Erbera.

Ne dolazi Nole u sjajnoj formi na drugi grend slem sezone. Ispao je na mastersu u Rimu u drugom kolu, prethodno u polufinalu Monte Karla, a pre dva dana ga je eliminisao u Ženevi Tomaš Mahač.

Novak zato kaže da nema velika očekivanja.

– Došao sam na Rolan Garos sa malim očekivanjima i velikim nadama. Govoriti o tome je malo sramotno. Znate da je sve ispod titule za mene nedovoljno. Možda će zvučati arogantno, ali iza mene je karijera. Pokušavam da ispišem istoriju, a Pariz je mesto gde se ona piše. Moja nadanja su uvek takva, ali moram da spustim očekivanja, da ne razmišljam previše unapred, nego da idem dan po dan. Sa time sam imao problema, da nađem konstantnost, to mi treba da bih imao šansu da odem do kraja. Varira mi motivacija, ali pokušavam da održim visok nivo posvećenosti – počeo je Nole.

Osvajač 24 grend slem titule je ubrzo utešio svoje navijače i poručio da zna kako se igra na grend slemovima.

– Znam za šta sam sposoban, posebno na grend slemovima, gde obično igram najbolji tenis. U većem delu karijere sam to radio, to je cilj. Već neko vreme pričam da na šljaci želim da budem najbolji u Parizu. Prošla godina bila je odlična, posebno na Rolan Garosu. Nadam se da ću imati sjajan turnir. Naravno da utiče to što ovih pet meseci mog tenisa nije bilo baš sjajno. Zato imam pristup koji je fokusiran na stvarima dan po dan, kako bih došao što dalje na turniru. Da mislim da ne mogu da osvojim, da nemam kvalitet i slično, ne bih bio ovde. Kada to budem osetio, onda će biti kraj karijere – dodao je srpski teniser.

Prokomentarisao je Đoković i to što Nenad Zimonjić nije došao da bude uz njega u Parizu.

– Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera za stalno. Nenad je tu privremeno, da mi pomogne kao prijatelj, mentor, kao neko ko je važan u mom životu i koga poznajem. Dođao je Boris Bošnjaković koji je deo mog tehničkog tima, kada je u pitanju analiza mečeva, moje igre. Radio je kao glavni trener u TC Novak. Sarađujemo dugo. Biće ovde sa mnom, u ulozi teniskog trenera i neko ko radi analize protivnika, taktičke pripreme. Posle ovog turnira nemam dugoročniji plan – otkrio je Novak.

Zabrinuo je najbolji teniser svih vremena mnoge kada je usnimljen tokom turnira u Ženevi dok je pio vodu. Njemu se tresla ruka, ali nije hteo o detlajima.

– Mnogo toga se dešavalo, neću u to da ulazim, da otvaram Pandorinu kutiju. Hoću da se fokusiram, sve što se desilo se desilo. Ne mogu na to da utičem, ali mogu da se suočim sa nekim stvarima i da kažem da neke stvari nisu u skladu sa mojim najvišim performansama – rekao je Novak.

Upitan je i da li će sutra gledati meč Rafael Nadal – Aleksandar Zverev.

– Ako ne budem imao nešto pametnije da radim. Igraju po danu? Biće teško, jer imam neke obaveze, ali ću probati da gledam. Svi žele da vide taj meč – zaključio je Nole.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Novak Đoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Владан May 27, 2024 Odgovori

Новак би после олимпијаде могао да заврши каријеру,боље тако ако већ много шта не штима..

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.