19/02/24 - 12:54h

Najava nedelje: Đere i Lajović u Riju, Kecmanović u Meksiku

 

Priželjkujemo i očekujemo srpski okršaj u Riju.


foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Imaćemo na ATP turnirima tri predstavnika, uz Nikolu Čačića na čelendžeru u Francuskoj. Aleksandra Krunić igra dubl u Dubaiju.

RIO DE ŽANEIRO

Laslo Đere i Dušan Lajović su se iz Argentine preselili u Brazil, gde će igrati na ATP 500 u Rio de Žaneiru. Podsetimo, Laslo je u Buenos Ajresu poražen u 2. kolu, a Dušan u četvrtfinalu, od potonjeg šampiona Akoste.

Prvi će na teren Laslo Đere, u ponedeljak oko 23.30 po našem vremenu, uz direktan prenos na našem portalu. Protivnik mu je Španac Bernabe Zapata Miraljes, 78. teniser sveta. Jedini međusobni duel odigrali su još 2018. godine u Milanu, kada je Srbin slavio sa 2:0.

Prvi protivnik Dušana Lajovića biće Kolumbijuac Daniel Galan, svetski broj 80, sa kojim se nikada ranije nije sastao. Taj meč na programu je u utorak, još uvek ne znamo tačan termin.

Nadamo se srpskom okršaju u drugom kolu. Volja žreba bila je takva da će Đere i Lajović, ukoliko obojica pobede, ukrstiti rekete u drugom kolu.

Prvi nosilac turnira je Karlos Alkaras, a drugi Kameron Nori. Upravo su njih dvojica igrali u finalu prošle godine, kada je Britanac slavio iznenađujući trijumf. Među favoritima su još Đari, Serundolo i Baez. Laslo Đere postavljen je za šestog nosioca.

LOS KABOS

Za razliku od reprezentativnih kolega, Miomir Kecmanović se odlučio za Severnu Ameriku i tvrdu podlogu. Nakon lošeg nastupa u Delrej Biču prošle nedelje, otišao je u Meksiko, gde će se takmičiti na ATP 250 u Los Kabosu.

Prvi protivnik mu je Australijanac Rinki Hiđikata, 84. na rang listi. Nikada se ranije nisu sastali. On je u Delrej biču odigrao mnogo bolje od srpskog igrača, stigao je do četvrtfinala gde ga je eliminisao Tejlor Fric. Podsetimo, Miomir je poražen na startu od 155. na svetu, Amerikanca Kipsona.

Ukoliko pobedi, Miomir u drugom kolu ide na boljeg iz američkog duela kvalifikanata, Kovačević/Holt.

Kecmanović i Hiđikata će na teren u utorak, ne pre 18h, takođe uz direktan prenos na našem portalu.

PO

Nikola Čačić i Denis Molčanov ove nedelje igraju čelendžer u franucskom gradu Pou. Prvi rivali su im Poljak Drževicki i Čeh Kolar. Nikada se ranije ovi parovi nisu sastajali.

Čačić i Molčanov su prethodne nedelje igrali u Roterdamu, gde su prošli prvo kolo, a potom izgubili od Majsa i Smita uz samo jedan osvojen gem.

DOHA

Iako je bio na spisku za kvalifikacije, Hamad Međedović neće nastupiri na ATP 250 turniru u Dohi. Od toga su ga odvojili zdravstveni problemi zbog kojih je propustio Dejvis kup meč sa Slovačkom i ATP 500 u Roterdamu, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Srbija neće imati predstavnika na ovom takmičenju pošto se Lajović i Đere nalaze na južnoameričkoj, a Kecmanović na severnoameričkoj turneji.

Odavno sastav žreba u katarskoj prestonici nije bio slabiji. Otkazali su Rafael Nadal, koji još nije spreman da se vrati punom snagom, i branilac titule Danil Medvedev, koji propušta i Roterdam i Dohu zbog umora i povrede stopala.

Jedini top 10 igrač, ujedno i prvi nosilac, biće Andrej Rubljov, koga je juče Aleks De Minor dobio u četvrtfinalu Roterdama.

Igraće Endi Marej koji još uvek nije dobio meč u novoj godini, kao i dva francuska veterana Gael Monfis i Rišar Gaske. Pažnju će privući i dva mladića koji igraju sve bolje i najavljuju visoke domete, novopečeni Kazahstanac Aleksander Ševčenko (promenio rusko državljanstvo zbog statusa) i sjajni Čeh Jakub Mensik.

Nagradni fond u Dohi iznosi 1.493.465 dolara, pobedniku će pripasti 212.300. Šampion će osvojiti i 250 poena, a već od naredne godine status Katarskog opena treba da bude podignut na seriju 500.

WTA DUBAI

Aleksandra Krunić je u tandemu sa Šuko Aojamom već prošla prvo kolo ženskog dubla. Pobedile su nakon preokreta i velike drame Rainu i Tombare sa 4:6, 6:3, 17:15. U drugom kolu igraće sa pobednicama meča Šurs/Stefani – Baboš/Buzkova.

Što se tiče singla, o snazi žreba dovoljno govori činjenica da ga predvode prve četiri teniserke sveta, koje će prvi put zaigrati na istom turniru od Australijan opena. Uz Švjontek, Sabalenku, Gof i Ribakinu, tu su još Dženg, Vondrusova, Ostapenko, Sakari, Kasatkina, Azarenka, Jastremska, Fernandez, Pliškova, Pavljučenkova, Samsonova…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP 500, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.