30/01/24 - 20:26h

“Novak je prvi put u Melburnu delovao malo starije”

 

Bivši francuski teniser Arno Klemon rekao je da je Novak Đoković ove godine u Melburnu po prvi put delovao starije.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novak, koji je rekorder ovog turnira, nije uspeo da odbrani titulu na Australijan openu, pošto ga je u polufinalu savladao Janik Siner.

– Uvek smo se pitali ko bi mogao da pobedi Đokovića na tvrdoj podlozi i travi. Sada ga je igrač upravo tri puta pobedio na tvrdoj podlozi. Doveden je u pitanje način na koji vidimo Đokovića. Prvi put nam je u Melburnu delovao malo starije. Jasno je da postoje dva, tri momka koji vam mogu stati na put na Grend slemu jer su u stanju da vas zaustave u važnim trenucima. Naravno da Đoković može da ispravi stvari. Ali, ako uzmemo kraj 2023. i početak 2024, Siner ga je pobedio u mečevima koji su zaista bitni, u Dejvis kupu i Melburnu. Sada kada je pobedio u pet setova, zna da može da ponovi. – rekao je Klemon za “Ekip”.

Siner je u finalu turnira bio bolji od Danila Medvedeva i osvojio prvi grend slem u karijeri.

– Ako je postojao igrač koji može da napravi iznenađenje onda je to on. S obzirom na njegov nivo 2023. i njegov napredak, bilo je jasno da više nije u istoj kategoriji. Na kraju godine se pridružio klanu četvorice, koji čini sa Novakom Đokovićem, Karlosom Alkarasom i Danilom Medvedevim. Top 4 je daleko iznad ostalih. Više ga ne stavljam u istu kategoriju sa Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevim i Rubljovom. Još uvek ne vidim te momke kako podižu grend slem trofej

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janik Siner, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.