16/01/24 - 16:49h

Kasper Rud: Nova godina – nova priča!

 

Norvežanin želi da se što pre vrati u vrh.


Fiti: Getty Images North America

Kasper Rud, 11. teniser planete, zablistao je u prvom kolu Australijan opena protiv Alberta Ramosa Vinjolasa – 6:1, 6:3, 6:1.

Iskoristio je Norvežanin šest od ukupno 12 brejk lopti koliko ih je imao tokom celog duela, pritom spasao sve četiri brejk lopte. U narednoj rundi će se sastati sa Maksom Purselom koji je bio bolji od Mate Valkuža.

Tokom 2022. igrao je dva grend slem finala, ali je prošle sezone odigrao daleko ispod očekivanja.

– Sve sam obrisao i ove godine počinjem novu priču, nadam se da će sada duže trajati. Nikada u Australiji nisam imao mnogo uspeha, pogotovo u poređenju sa ostalim gren slemovima – kaže Rud, koji na ovom takmičenju nikada nije stigao dalje od osmine finala.

– Ove zime mi više odgovaraju loptice. Nekako su prethodnih sezona bile mrtve, bez odskoka, a sada je priča drugačija. Više lete, a to odgovara mojim udarcima.

Norvežanin želi da povrati svpj najbolji tenis.

– Promenio sam fizioterapeuta, način priprema za novu sezonu, više sam se odmarao i više trenirao. Mnogo dobro igram sa osnovne linije, veoma agresivno. Cilj mi je da izbegavam poene od 20-30 udaraca, jer i kada ih dobijem, umaraju me. Dobro sam koristio i bekhend. Nije mi uzeo nijedan brejk, ali mogao bih i bolje da serviram – zaključio je Skandinavac nakon odlične igre na startu prvog grend slema godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Kasper Rud, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.