27/12/23 - 19:51h

Ma, kakva egzibicija: Alkaras pobedio u rijadskom spektaklu

 

Kao da je grend slem finale…


Dugo očekivani egzibicioni meč Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa u Rijadu, pripao je španskom teniseru – 4:6, 6:4, 6:4. Iako nije na talonu bilo naročitog uloga, dvojica najboljih igrali su intezivno kao da je u pitanju grend slem finale.

Pred punim tribinama „Arene kraljevstva“ u Rijadu, na najbolji način najavaljena je predstojeća takmičarska godina. Gledaoci nisu iznevereni, naprotiv. Ne samo oni koji su imali privilegiju da meč gledaju u dvorani, već i oni kraj malih ekrana – više od 200 televizija širom sveta je direktno prenosilo meč.

Iako je već na startu meča pretrpeo brejk, prvi set je pripao Novaku. Drugim brejkom, pri vođstvu 5:4, dobio je prvi set, ali je na naredni brejk čekao do sredine trećeg seta nakon što u međuvremenu nije uspevao da optereti Špančev servis.

Pet brejk šansi bilo je potrebno Novaku da izjednači na 3:3, ali je „Karlitos“ ovog puta imao više energije i svežine u samoj završnici. Prelomio je njegov preokret u devetom gemu trećeg seta nakon što je delovalo da će Novak povesti 5:4. Bilo je 40:15 kada je Alkaraz brutalnom defanzivom dočekao greške koje su ga dovele u poziciju da servira za meč, umesto za ostanak u setu. Rutinski je dobio poslednji gem na svoj servis.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Alkaraz, Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.