25/11/23 - 20:08h

Đoković i Kecmanović poraženi, Srbija bez finala Dejvis kupa

 

Srpska Dejvis kup selekcije nije uspela da se plasira u finale Završnog turnira Dejvis kupa.


Đoković/Kecmanović34
Sonego/Siner66

Foto: Getty Images North America

U duelu između Srbije i Italije pobednika je odlučivao dubl, a u njemu su Novak Đoković i Miomir Kecmanović poraženi od Janika Sinera i Lorenga Sonege rezultatom 6:3, 6:4 nakon sata i 36 minuta igre.

Podsetimo, najpre je Kecmanović pobedom nad Lorencom Musetijem doneo vođstvo Srbiji, da bi zatim Siner izjednačio pošto je savladao Đokovića.

Ubedljivi su Italijani bili u prvom setu. Do brejka prednosti došli su u šestom gemu kada su realizovali jedinu brejk loptu u ovom delu duela, a sve vreme su bili sigurni na svojim servisima.

Veća neizvenost viđena je u drugom setu. Lonego i Janik su prvi došli do brejka, a sada je srpski dvojac odmah uspeo da ribrejkuje i izjednači sa 2:2. U šestom gemu Novak i Miša došli su do prve prilike u meču da oni povedu brejkom, ali je nisu iskoristili, nakon čega im Italijani još jednom oduzimaju servis. Pred sam kraj duela imali su Đoković i Kecmanović brejk loptu i šansu da eventualno naprave preokret, međutim još jednom je ne koriste, već umesto toga Jsnik i Lorenco dolaze do meč lopte i njome obezbeđuju duel sa Australijom za šampiona Dejvis kupa.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Miomir Kecmanović, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.