24/11/23 - 11:42h

Kecmanović: U važnim trenucima sam bio miran, koncentrisan

 

U duelu Srbije i Velike Britanije, prvi bod našoj zemlji doneo je Miomir Kecmanović.


Miomir Kecmanovic

On je u dva taj-brejka bio bolji od Džeka Drejpera.

– Definitivno, posle ’vrlo dobre’ godine koju sam imao, prija ovakva pobeda. Gubio sam ovakve mečeve šest-sedam puta ove godine. Zahvalan sam što sam uspeo da igram dobro i što sam sada pobedio. Od Stokholma igram kao prošle godine – ništa ludo, ali igram bolje, imam top 10 pobedu, jedan tesan poraz. Od dvorane sam počeo da igram bolje, mislim da se to vidi. Bilo je neizvesno, a atmosfera je doprinela napetosti, mnogo više nego da je ATP tur. Meč je bio još posebniji zbog svega, u važnim trenucima sam bio miran, koncentrisan.

Istakao je da je za igra svoju zemlju dodatna motivacija za pobedu.

– Kada je timska atmosfera, to daje novu energiju, boriš se za nešto više, ne za sebe, već za druge i za zemlju. To daje dodatnu motivaciju da se izboriš. Nekad je teško pronaći dodatnu energiju koju ovde dobijaš od drugih. Meni mnogo nedostaje taj ljudski odnos, sa prijateljima, na Turu si konstantno sam. OK, imaš svoj tim, ali to su ljudi koji rade za tebe – jesmo svi drugari, naravno, ali tu smo zbog posla. Zato su ove nedelje mnogo lepe, uvek su lepe uspomene sa Dejvis kupa.

U drugom meču Novak Đoković savladao je Kamerona Norija, pa se time Srbija plasirala u polufinala gde će joj protivnik biti Italija.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.