24/11/23 - 11:08h

Novak: Nepoštovanje navijača, ali na to moram da budem spreman…

 

Novak Đoković doneo je odlučujući bod Srbiji u duelu sa Velikom Britanijom.


Foto: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Naš tim time se plasirao u polufinale Završnog turnira Dejvis kupa.

Nakon meča, ušao je u raspravu sa publikom.

– Ceo meč… Nepoštovanje navijača, ali na to moram da budem spreman u Dejvis kupu. Nekada se pređe granica, u žaru borbe sam i ja reagovao, pokazao da ne dozvoljavam takvo ponašanje. Mogu da rade šta hoće, ali odgovorio sam. Probao sam da dajem intervju, oni su namerno udarali u bubnjeve kako se ne bih čuo, pokušali su da me iritiraju tokom celog meča. Eto, proćaskali smo na kraju“, rekao je Đoković. – rekao je on.

Priznao je da oseća umor koji donosi kraj sezone.

– Drago mi je što izgledam sveže, ali iskren da budem, nisam svež. To je i očekivano, uzevši u obzir broj mečeva u poslednje vreme. Igram možda i najbolji tenis ikada, jašem na talasu samopouzdanja. Uvek je dodatna motivacija igrati za zemlju, deo mene se raduje odmoru i tome da ostavim reket, ali ne mogu sada da uživam u tim mislima, već treba da igram najbolje što mogu i da pobeđujem.

Naredni rival Srbiji biće Italija, a Novak će rekete ukrstiti sa Janikom Sinerom.

– Treći put u nešto više od nedelju dana, to je sjajno za ljubitelje tenisa. Razvijamo lepo rivalstvo u poslednje vreme. Mnogo ga poštujem, igra tenis života u ovom trenutku, gledao sam malo i sada. Igra na vrlo visokom nivou, bio je veoma ’napaljen’ jer igra za zemlju. U Dejvis kupu ne zavisi samo od tebe – taj meč može da odluči, ali i ne mora. Dva meča iz Torina poslužiće nam obojici u pripremi. Znam šta me očekuje, ima samopouzdanja, ali ne igram ni ja loše, biće izvrstan meč. Drugačiji su uslovi, a drugačiji su i u odnosu na dva dana treninga. Sporije je, raščupave se lopte, to dozvoljava agresivnost, da se uđe u teren. S druge strane, podloga nagrađuje i dobar servis, pogotovo servisa kojima se otvara teren, nekako sklizne i ostane lopte. Drugačije je nego u Torinu, dobro je što ću imati još jedan dan da treniram, da se dodatno prolagoidma uslovima. I Siner se brzo privikao, obojica smo u odličnoj formi. Analiziraću mečeve u Torinu, može dosta da se izvuče uprkos razlici u brzini.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.