23/11/23 - 22:35h

Nole rutinski dokrajčio Britance, Srbija je u polufinalu Dejvis kupa!

 

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Dejvis kupa u Malagi!


Source: Getty Images AsiaPac

Dokrajčili smo Britance u dva singla! Nakon sjajne, krucijalne pobede Miomira Kecmanovića nad Drejperom, Novak Đoković odradio je svoj deo posle protiv Kamerona Norija. Najbolji teniser svih vremena slavio je 6:4, 6:4, za prednost od 2:0 i konačnu pobedu Srbije!

Naši momci će se za finale boriti u subotu protiv Italije, koja je danas bila bolja od Holandije.


Prvo veće uzbuđenje viđeno je u petom gemu, kada je Novak iskoristio drugu vezanu brejk loptu, a potom sigurno potvrdio brejk za 4:2. Usledio je najduži gem u setu, tokom kojeg je naš as propustio četiri prilike za dupli brejk, ali mu se to nije osvetilo, jer je ubedljivo čuvao servis do kraja – 6:4.

Nastavio je Đoković svoju dominaciju i početkom drugog seta, već u prvom gemu pravi brejk sa nulom i rutinski ga potvrđuje za 2:0. Slično kao u prvom setu, propustio je šansu za dupli brejk, ovoga puta pri vođstvu od 3:1. Čak pet brejk lopti je u tom gemu spasao Nori, i ipak smanjio na 3:2.

Zapretio je Britanac u narednom gemu, stigao do 30:30, ali Nole ipak rešava situaciju bez drame.

Konačno je Nori nešto lakše dobio gem, a Đoković akumulirao snagu za završnicu. Rutinski je dobio naredna dva servis gema i doneo Srbiji veliki trijumf!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.