19/10/23 - 07:45h

Slika sve jasnija: Đoković JAKO BLIZU prvog mesta na kraju godine!

 

Kako će se Alkarasovo odustajanje od Bazela reflektovati na borbu za prvo mesto na kraju godine?


Karlos ima upalu ligamenata stopala leve noge, kao i probleme sa donjim delom leđa, pa je morao da otkaže učešće na ATP turniru u Bazelu.

Da znači da mu je već propala još jedna prilika da dodatno smanji zaostatak za Novakom Đokovićem. Španac je redovno isticao još od kraja US opena da mu je prevashodni cilj osvajanje prvog mesta na kraju sezone, ali je sve veća verovatnoća da je ta misija nemoguća.

Imao je odličnu šansu na kineskim mastersima, ali nije bio na neophodnom nivou u Pekingu (polufinale) i Šangaju (osmina finala). Podestimo, nakon poslednjeg gren slema sezone, Novak Đoković se odlučio na šestonedeljnu pauzu, koja je polako bliži kraju. Srbin će poslednjeg dana oktobra početi masters u Parizu.

Oba tenisera će do kraja godine igrati na dva turnira, na masteru u Parizu i Završnom mastersu u Torinu.

Istina na tim turnirima Novak ima mnogo više poena da brani, ali pošto Srbin trenutno ima prednost od 2.240 poena, morao bi te turnire da odigra baš loše ne bi Alkaras koji sa druge strane bi morao da dođe do samog kraja kako bi godinu završio na broju jedan.

Srpski as u Parizu brani finale, a u Torinu titulu. Alkaras je u Bersiju brani četvrtfinale, dok na Završnom mastersu nije igrao prošle godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karlos Alkaraz, Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.