26/09/23 - 10:12h

Previše propuštenih šansi: Lajović bez glavnog žreba Pekinga

 

Srpski teniser poražen na startu kvalifikacija.


H. Međedović 62
L. Đere31

Foto; Getty Images AsiaPac

Dušsan Lajović nije uspeo da se domogne prvog kola Mastersa u Pekingu, pošto je u prvom od dva kola kvalifikacija poražen od Janika Hafmana 6:3, 7:6 (7), posle dva sata igre. Nadajmo se da će Nemac za plasman u glavni žreb boriti protiv još jednog srpskog predstavnika, poštou finalu kvalifikacija igra sa boljim iz duela Kecmanović-Kotov.

Lajovićeva igra bila je dosta bolja nego u mnogim skorijim mečevima, ali je propustio previše prilika. U prvom setu je rano izgubio servis pa je u sedmom gemu ispustio tri brejk lopte za povratak. U drugom je vršio mnogo veći pritisak od rivala, ali je u dva gema propustio po dve brejk-lopte.

U taj-brejku druge deonice je čak i servirao za set pri vođstvu 6:5, imao još jednu priliku na 7:6, ali ni nju nije iskoristio, pa je poraz bio neminovan.

Ostaje nada da će Miomir Kecmanović, nakon dobrog nastupa u Čengduu, uspeti da pobedi Kotova i Hafmana i dokopa se glavnog žreba u kineskoj prestonici.

Srbin je tako izgubio i drugi meč od Hafmana, koji je za dva mesta lošije plasiran od njega (54). Jedini dosadašnji duel odigrali su u Kicbilu, kada je Nemac takođe slavio sa 2:0.

Duci za sobom ima vrlo tešku sezonu, jednu od lošijih u karijeri. Jedna od svetlih tačaka je Banjaluka, ali je upečatljivo da će prvi put od 2014. završiti godinu bez gren slem pobede.

Turnir u Pekingu pripada seriji 500, a igra se na betonu za nagradni fond od 3.798.915 dolara.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dušan Lajović, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.